Influencerii nu vor mai avea voie să promoveze tutun, țigări electronice și arme de foc pe Instagram

Instagram plănuiește să interzică promovarea pe platformă a țigărilor electronice, țigărilor pe bază de tutun și armelor de foc. Compania deținută de Facebook avea deja o politică prin care interzicea ultilizarea de reclame pentru aceste produse, însă vor reglementa subiectul, urmând să le interzică și influencerilor să le promoveze, relatează paginademedia.ro.

Vedetele de pe rețelele de socializare sunt deseori plătite de marile branduri pentru a publica diferite tipuri de conținut care susțin brandul respectiv. Nu este nimic greșit aici, fiind doar o altă tehnică de publicitate, însă trebuie să existe o etică în acest proces. Dat fiind faptul că materialul publicat ajunge și la foarte mulți minori, Instagram a decis să impună o interdicție în această privință și, fiind mai dificil să selecteze doar publicul țintă, a hotărât ca aceste produse în esență dăunătoare să nu mai poată fi promovate în postările persoanelor influente.

Astfel, influencerii nu vor mai avea voie să posteze vreun fel de material care înaintează sau susține consumul țigărilor clasice, de tutun, țigărilor electronice sau deținerea armelor de foc. În vreme ce potențialul nociv și distructiv al țigărilor clasice și armelor de foc este dovedit, ceastă decizie vine în urma numeroaselor cazuri observate în SUA, în care peste 42 de persoane consumatoare de țigări electronice au decedat, din cauza cancerului pulmonar. Potrivit g4media.ro, administratorii platformei au anunțat, în mod oficial, pe site-ul aplicației, că noua politică prohibitivă urmează să fie implementată ,,în următoarele săptămâni”.

Fără dubii că a face reclamă unor astfel de produse constituie un act lipsit de orice responsabilitate morală, iar promovarea prin intermediul influencerilor era ultima șansă de a le face publicitate. Cu toate acestea, trebuie luată în calcul și posibilitatea ca o postare în care o persoană populară pe Instagram apare fumând o țigară nu să aibă un scop comercial. Deseori pe această rețea de socializare fumul țigărilor și aburul țigărilor electronice sunt folosite pentru a crea impresia unei boemii pe care o trăiește subiectul. O anumită valoare estetică este atribuită acestor efecte și, până la urmă, formele de manifestare artistică nu ar trebui interzise, chiar dacă ele nu promovează idealurile acceptate social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *