Twitter donează 1 milion de dolari pentru a susține eforturile jurnaliștilor care scriu despre COVID-19

Două organizații pentru drepturile jurnaliștilor vor primi de la Twitter o donație, în valoare de 1 milion de dolari. Platforma de social media își dorește ca banii să fie folosiți pentru a susține eforturile jurnaliștilor care scriu despre COVID-19.

Suma va fi împărțită în mod egal între Comitetul pentru Protejarea Jurnaliștilor și Fundația Internațională Media pentru Femei – „care lucrează neobosit pentru a menține valorile fundamentale ale presei libere în timpul acestei pandemii” – și va servi ca ajutor financiar pentru reporterii care relatează efectele epidemiei de coronavirus din lume, conform TechCrunch.com.

”În acest moment, fiecare jurnalist este un jurnalist COVID-19”, a scris șefa departamentului juridic, al politicii și al încrederii & siguranței al Twitter, Vijaya Gadde.

”De la poveștile lucrătorilor din domeniul sănătății în primele linii, până la analiza costului real uman și economic al pandemiei, reporterii din întreaga lume scriu, expunându-se în continuare la rău, oferindu-ne în continuare faptele. Jurnalismul este esențial în serviciul nostru și avem o responsabilitate profundă și persistentă de a proteja acea muncă”, se mai arată în mesajul latformei de social media. 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *