Vela a prezentat Ordonanţa Militară nr. 3: ”Vreau să vă asigur că, de la pupitru, vă vorbim și în calitate de bunici, părinți”

Ministrul Afacerilor Interne a susținut, alături de Raed Arafat și Bogdan Despescu, o declarație de presă, în cadrul căreia a prezentat Ordonanța Militară nr. 3.

Principalele prevederi din document se referă la instituirea carantei pe întreg teritoriul României, cu excepții: ”interes profesional, de la locuință la locurile de desfășurare a activității (instituții media, șantiere, unități de producție etc.), deplasarea pentru achiziționarea de bunuri, deplasările pentru asistența medicală, pentru donarea de sânge, realizarea de activități agricole”.

Persoanele de peste 65 de ani vor putea ieși din casă între orele 11:00 – 13:00, pentru procurarea alimentelor, a hranei pentru animale, a medicamentelor, îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, realizarea unei activități fizice individuale, nevoile animaelor de companie și asistență medicală. Mai mult, această categorie va putea să circule și în interes profesional sau în interes agricol.

Angajații sunt nevoiți să prezinte organelor abilitate adeverință de serviciu semnată de angajator, care nu trebuie să aibă și o ștampilă. Ea poate să fie și prezentată în format electronic.

Măsura se instituie de pe 25 martie, ora 12:00.

În plus, toate persoanele care intră pe teritoriul României vor trebui să se izoleze la domiciliu. Zborurile spre și dinspre Franța și Germania se suspendă pe o perioadă de 14 zile.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne Raed Arafat a transmis un mesaj către donatorii de sânge, pe care-i roagă să nu întrerupă donarea: ”În ultima perioadă, colegii din centrele de transfuzii mi-au semnalat scăderea foarte mare a donatorilor. Oamenii au nevoie de salvatorii de vieți care sunt donatorii de sânge”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *