Netflix sfidează Rusia. Compania refuză să transmită canalele televiziunilor de stat

Netflix refuză să respecte o normă impusă de regimul de la Moscova care obligă serviciul de streaming să transmită 20 de canale de televiziune deținute de stat. Printre ele se numără și Channel One, canalul de propagandă internă care a prezentat invazia rusească ca fiind o misiune de eliberare a regiunilor asuprite din Ucraina.

La începutul acestui an, Roskomnadzor -instituția care se ocupă de reglementarea spațiului media din Rusia- a cerut companiei americane să se supună legilor rusești și să inceapă transmisiunea canalelor de stat. Termenul limită până când Netflix trebuie să se supună este chiar azi, 1 martie.

Deocamdată compania a declarat că nu are de gând să introducă televiziunile de stat pe platforma sa, având în vedere invazia rusă din Ucrainei.

Având în vedere situația actuală, nu avem planuri de a adăuga aceste canale în cadrul serviciilor noastre” a declarat un purtător de cuvânt al Netflix pentru The Verge.

Conform The Wall Street Journal, compania americană a fost informat încă din decembrie că va trebui să se conformeze legii. În momentul de față nu este clar cum plănuiește Netflix să abordeze această chestiune, mai ales dacă autoritățile de reglementare din Rusia decid să aplice legea.

Oricare va fi deznodământul, Netflix se alătură celorlalți giganți din domeniul tech de a sancționa sau de a se împotrivi Rusiei, mai ales de când Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *