Masca nu mai e obligatorie, dar ți-ar putea proteja viața privată
Relația noastră cu „spațiul public” este redefinită, nu doar de o pandemie globală, ci și de o nouă eră a tehnologiilor de supraveghere biometrică. Supravegherea biometrică în masă le permite companiilor și autorităților să ne urmărească pe baza datelor personale unice și să ne identifice ori de câte ori este nevoie, oriunde mergem.
EDRi și Privacy International au făcut un brainstorming și s-au întrebat: măștile pe care le purtăm acum pentru a ne proteja reciproc de coronavirus ne pot proteja și anonimatul, împiedicând cele mai noi sisteme de recunoaștere facială în masă să ne identifice?
Știm deja că sistemele de recunoaștere facială sunt remarcabil de sofisticate și pot identifica oamenii (sau identifica greșit oamenii) cu „date despre față” relativ puține. Având în vedere că îmbrăcămintea și machiajul antisupraveghere au avut un anumit succes în împiedicarea sistemelor de recunoaștere facială în trecut, cele două organizații s-au gândit că ar merita să experimentăm o abordare similară cu o mască de față.
Citiți mai multe pe Editiadedimineata.ro.
Articole asemănătoare
Cinci inovații: masa cu încălzire, magazin neasistat, donații online, plantări offline, cântecul de după moarte
Val de dezinformare, în timpul invaziei din Ucraina: cazul tancurilor ruse distruse de o dronă
Ce s-a schimbat după investigația Recorder privind numirea unei foste chelnerițe ca inginer la Apele Române
O jurnalistă din SUA, țintă a atacurilor mediatice după dezvăluirea persoanei din spatele unui cont anti-LGBT
Ion Cristoiu, despre euroscepticism: ”Manevra unor politicieni pentru a da satisfacție multor români stupefiați” EXCLUSIV