Cinci inovații: Revoluția din 1989, memoria fotografică, robotul umanoid și altele
Pe măsură ce se apropie evenimentele de comemorare a Revoluției din decembrie 1989, apar și inițiativele de rememorare; iată aici două dintre ele. Mai vorbim despre un proiect de arhivare fotografică, un serviciu care te ajută să-ți găsești serviciu și un proiect de robot umanoid de la Disney.
Pe măsură ce se apropie evenimentele de comemorare a Revoluției din decembrie 1989, apar și inițiativele de rememorare; iată aici două dintre ele. Mai vorbim despre un proiect de arhivare fotografică, un serviciu care te ajută să-ți găsești serviciu și un proiect de robot umanoid de la Disney.
1.166 de „flori” luminate pentru morții Revoluției din 1989
În perioada 8 – 15 noiembrie, pe spațiul verde de la Biserica Kretzulescu (statuia lui Corneliu Coposu), vor fi instalate și aprinse 1.166 de flori artificiale, în memoria victimelor Revoluției din decembrie 1989. Este vorba despre un proiect realizat de Asociația Funky Citizens, cu ajutorul voluntarilor, anunță Edițiadedimineață.
Foto: George Hari Popescu
Această instalație concepută de Răzvan Pascu este o transpunere în realitate a proiectului „Infografia inocenței”, prin care asociația și partenerii săi doresc să readucă în atenția publicului urmările sângeroase ale Revoluției române.
S-a lansat platforma Copiiirevolutiei.ro
Platforma CopiiiRevolutiei.ro conține o serie de interviuri cu revoluționari și copiii acestora din Timișoara, Sibiu, Cugir, Cluj, București – cinci dintre primele orașe ale țării care au hotărât să facă mai devreme pasul spre democrație, scrie Descopera. Poveștile copilăriei sunt acum amintiri, iar comparația între ce își amintesc părinții care au luptat în Revoluție și ce-și aduc aminte copiii lor ne oferă imaginea completă a acelor ani.
Foto: CopiiiRevolutiei.ro
Interviurile rezultate în urma proiectului sunt disponibile pe CopiiiRevolutiei.ro și pe canalul de Youtube Pink Cat Studios. Alături de interviuri, platforma conține fotografii cu protagoniștii, o cronologie sumară a principalelor evenimente din timpul regimului comunist și din timpul Revoluției, precum și câteva referințe culturale familiare celor care au copilărit în primii ani ai decadei ’90.
Colecția de imagini Mihai Oroveanu
Proiectul Imaginea fotografică între trecut și viitor își propune să valorifice una dintre cele mai importante arhive fotografice din România, care a fost constituită de Mihai Oroveanu, istoric de artă, fotograf și fost director al Muzeului Național de Artă Contemporană din București între 2001-2013. Proiectul a fost dezvoltat pe fundalul lipsei unor instituții specializate pe fotografie și studiul imaginii.
Foto: paradă militară pe Calea Victoriei (Photopastfuture.ro)
Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu Fotogalleriet Oslo, instituție care oferă expertiză și transfer de cunoștințe în zona curatoriatului și a arhivării fondurilor de fotografie. Bugetul total al proiectului este de aproape 170.000 de euro.
CV-ul tău într-o singură pagină
În materie de realizat CV-ul personal, sfatul de bază este să încerci să menții totul într-o pagină, indiferent de câtă experiență ai avea. Pentru asta, ar trebui să păstrezi în CV doar lucrurile relevante pentru postul la care candidezi. Reedact este un „CV-builder cu un twist”: organizează informația pe care tu o crezi demnă de atenție într-un format de o singură pagină, garantat să atragă atenția și să o mențină cât timp este nevoie pentru a obține un interviu.
Foto: Reedact
Cum funcționează: după ce completezi informațiile necesare în fișierul .pptx primit automat pe adresa ta de e-mail folosită la înregistrare, echipa începe să lucreze la CV-ul tău. Odată finalizat, îți vor trimite o versiune draft în format .jpg și un link pentru plată (49 de lei). Când plata este confirmată, îți vor trimite versiunea finală a CV-ului în format .pdf de calitate mare.
Disney dezvăluie un robot umanoid cu ochi înfiorător de reali
Disney Research a lansat un prototip menit să demonstreze interacțiunea om-robot, folosind un bust animatronic umanoid, anunță Designboom. De mulți ani, Disney folosește figuri animatronice, care combină elemente audio și vizuale pentru a crea personaje asemănătoare celor din viață. Prezenți pe scară largă în parcurile tematice Disney, acești roboți imită comportamente realiste. Fiecare mișcare a fost proiectată cu atenție, pentru a crea experiențe mai distractive și mai atractive. În acest caz, pentru a crea o iluzie și mai realistă, cercetarea Disney s-a concentrat pe un singur indiciu social: privirea.
Rezultatul este un robot fără piele, cu aspect ce inspiră teamă, care poartă o cămașă albă și are un senzor pe piept. Design-ul mișcării se concentrează mai degrabă pe apariția comportamentelor la om decât pe încercarea de a imita mecanismele complexe care stau la baza acțiunilor umane.
Foto: Designboom
Articole asemănătoare
Cum vede un jurnalist din Ungaria măsurile luate de Viktor Orban: ”Intenția Guvernului este limpede: intimidarea jurnalistului”
Micutzu acuză presa că a „confecționat” știri: „Am citit că eu am devastat terase prin Centrul Vechi”
India investighează Google pentru presupuse abuzuri în domeniul agregării de știri
Steve Wozniak, cel mai recent nume care se alătură campaniei #deletefacebook
Facebook se aliază cu presa australiană pentru combaterea dezinformării precedente alegerilor