Zeci de oficiali chinezi, pedepsiți pentru că nu au reușit să limiteze răspândirea variantei Delta

Partidul Comunist Chinez a luat măsuri împotriva a zeci de oficiali chinezi, considerați vinovați pentru răspândirea variantei Delta.

În toată țara, cel puțin 47 de oficiali, cu funcții în conducerea locală, comisii de sănătate, spitale și aeroporturi au fost pedepsiți pentru neglijență, conform declarațiilor oficiale și rapoartelor mass-mediei de stat. Aceștia nu ar fi reușit să implementeze suficient de rapid sau de temeinic măsurile de prevenție impuse de Beijing, precum carantina, testarea în masă și restricțiile de circulație, conform CNN.

Printre oficialii sancționați se numără și 15 persoane din capitala provinciei Jiangsu, Nanjing, care ar fi permis răspândirea virusului în Aeroportul Internațional Nanjing Lukou, potrivit unui comunicat al Comisiei Centrale pentru Inspecția Disciplinelor (CCDI) a Partidului Comunist.

Mai mult decât atât, se crede că focarul Delta ar fi pornit din Aeroportul Ninjing Lukou, în urma unui zbor venit din Rusia, pe 10 iulie. Nouă persoane de la curățenie au fost găsite pozitive pe 20 iulie, în timpul unei testări în masă a personalului.

Pedepsele zecilor de oficiali pornesc de la mustrări scrise, suspendare, și ajung chiar până la închisoare.

Politica de ”toleranță zero” a Chinei cu privire la COVID-19 este pusă la îndoială de experți în sănătate locali, care consideră că ar trebui ca populația să învețe să trăiască cu virusul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *