Washington Post se extinde în Europa și Asia

Cu această extindere internaţională, publicaţia iese în evidență pe piața mass-media din SUA și din lume, în contextul în care presa de orice fel are tendinţa de a face economii în această perioadă.

Cotidianul american Washington Post (WP) a anunţat o extindere fără precedent a redacţiei sale, prin înfiinţarea de filiale în Europa şi Asia, scrie G4media. Astfel, redacția ziarului va depăși o mie de jurnalişti. Cu această extindere internaţională, publicaţia deţinută din 2013 de multimiliardarul Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon, iese în evidență pe piața mass-media din SUA și din lume, în contextul în care presa de orice fel are tendinţa de a face economii în această perioadă.

WP prevede înfiinţarea de redacţii la Londra şi Seul, pentru a dispune de o acoperire mai eficientă a realităţii din acele zone și din lume, 24 de ore din 24. Publicaţia speră să-şi mărească numărul de abonaţi digitali şi să rivalizeze cu The New York Times, care dispune de o echipă de cel puţin 1.700 de jurnalişti.

WP va înfiinţa, de asemenea, birouri la Sydney și Bogotá, crescând la 26 numărul filialelor sale din străinătate. Anunțurile de angajare sunt deja disponibile.

WP va extinde și echipa de 19 jurnaliști dedicată tehnologiilor, adăugând opt reporteri și editori, a anunțat publicația. De asemenea, vor fi oameni responsabili cu îmbunătățirea prezenței cotidianului pe Instagram.

La începutul acestui an, WP a anunțat alte două extinderi majore ale redacției:

  • o inițiativă de extindere a secțiunii de jurnalism vizual, prin adăugarea a 14 posturi la departamentele de grafică și design;
  • crearea a 11 locuri de muncă pentru a îmbunătăți acoperirea problematicii din jurul discriminării rasiale și a identității, cu secțiuni noi variind de la multiculturalism și mediul înconjurător la justiția penală și securitatea națională.

WP este una dintre cele mai vechi publicații ale orașului Washington, fiind fondată în anul 1877. Ziarul a fost premiat cu 47 de premii Pulitzer până în prezent.

Foto: PxHere