Vicepreședintele EA susține că termenul ”gamer” este învechit

Într-un interviu acordat recent, vicepreședintele Electronic Arts (EA) a afirmat că nu crede că termenul ”gamer”, folosit anterior pentru a descrie persoane care se joacă în mod activ pe calculator sau console, mai este aplicabil în prezent.

Elle McCarthy le-a spus jurnaliștilor de la Adweek că „nu există deloc «gameri» și înțelegerea acestui fapt va fi crucială pentru specialiștii în marketing”, conform PSU.com.

„Jocurile nu mai sunt un mediu sau o industrie, sunt pur și simplu «interactive». Acum poți interacționa cu aproape orice prin joc – de la o zonă de interes precum designul interior la o mișcare precum Black Lives Matter sau explorarea identității tale sexuale”, a mai spus vicepreședintele EA.

Afirmația acesteia vine în contextul în care unde o mare parte din comunitatea de gaming se definește rareori ca fiind ”gameri” – doar 14% dintre jucători folosesc în continuare termenul și doar 6% dintre femei folosesc ”gamer” ca termen definitoriu.

Astfel, EA încearcă să își adapteze strategia de marketing la nevoile actuale ale pieței. Dat fiind faptul că pandemia a obligat mare parte a populației lumii să renunțe la activitățile sociale și să găsească ocupații în interiorul casei, tot mai mulți oameni s-au orientat către jocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *