Vezi ce au căutat românii pe Google săptămâna aceasta

Subiectele fierbinți ale opiniei publice sunt relevate cel mai bine prin căutările pe care românii le fac pe Google. De exemplu, săptămâna trecută am consemnat că printre altele, utilizatorii de internet s-au interesat cel mai mult despre concertul lui Ed Sheeran, fântânile din Piața Unirii și despre sarcina Elenei Udrea.

Pentru a treia săptămână la rând, referendumul pentru modificarea Constituției este în topul căutărilor românilor. Conform statisticilor disponibile, în săptămâna 16-22 septembrie a fost atins cel mai înalt punct al interesului pentru acest subiect. Pentru săptămâna curentă, popularitatea a scăzut cu (doar) trei puncte din o sută. Toto de la Google aflăm că cele mai multe căutări au fost efectuate din județele Timiș, Bacău, Cluj, Iași și Ialomița. Bucureștiul se află pe locul 10, în timp ce pe ultima poziție se situează Harghita.

Un alt interes este Brett Kavanaugh, acuzat de hărțuire sexuală. Nominalizarea pentru funcţia de judecător la Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a respins în cursul unei audieri în Comisia Juridică din Senatul SUA acuzaţiile ce îi sunt aduse.

Utilizatorii din România au mai căutat informații despre ministrul Educației, care joi și-a depus demisia. Pe câteva poziții mai sus se află, însă, lansarea unui nou sezon din popularul joc Fortnite.

Printre căutările ceva mai nepopulare se află și fiul vitreg al Gabrielei Firea – care a anunțat că va boicota referendumul -, precum și moartea torționarului Ion Ficior, aplicația Ro-Alert și diferite meciuri de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *