Personaje promovate intensiv de Sputnik.md fac agenda în prime time la două posturi TV din România EXCLUSIV

Sputnik.md este, alături de Russia Today, unul dintre pilonii principali ai propagandei ruse la nivel internațional. Ambele sunt controlate direct de către Moscova. Interesant de observat e că dincolo de unii politicienii români și așa-ziși „analiști politici” cărora mai toate televiziunile le oferă platformă să facă, voluntar sau nu, jocurile Kremlinului, există două persoane promovate intens de propaganda rusă și care fac agenda în prime-time la televiziunile controlate de mogulii Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță.

Liviu Pleșoianu apare în sute de articole ale publicației ruse de limba română Sputnik.md, deseori gratulat cu apelative precum „unul dintre cei mai activi parlamentari români”, „cel mai bine cotat om politic din noul val”, „campionul PSD”.

Nu de mult, publicația îl prezenta pe Liviu Pleșoianu drept „o opțiune serioasă pentru prima funcție în stat”Sputnik îi preia toate inițiativele anti-europene și anti-americane, precum proiectul îndreptat împotriva societății civile. Aceleași idei sunt prezentate frecvent de Pleșoianu și în platourile posturilor deținute de Voiculescu și Ghiță.

Sputnik.md

Ziaristul Bogdan Duca, autor al unor articole violent anti-occidentale pe platforme precum Activenews, Sputnik și QMagazine, a început și el să fie invitat în platoul România TV.

Bogdan Duca se declară conservator și se exprimă constant împotriva valorilor occidentale. Într-un articol în care îl proclama pe Dughin drept o „legendă” cu o „biografie destul de banală”, proclama că „Vladimir Putin este un președinte ales constituțional, prin vot popular, într-o Rusie în care există pluralism politic, opoziție politică și mediatică, există libertate de expresie la fel de controlată ca și în orice stat occidental”.

Articolul dat drept exemplu a aparut pe un alt site unde Duca semnează regulat, cu același discurs pro-rus și împotriva valorilor euroatlantice, Activenews.ro. Bogdan Duca mai semneaza pe propriul blog si, in trecut, a scris si pentru CriticAtac, platforma online de stanga. Mai multe articole publicate de Sputnik.md, pot fi consultate AICI și AICI.

Sputnik.md