UPDATE Intervenție în forță a Jandarmeriei. Piața Victoriei, evacuată

UPDATE 00:00 Incendiu în Pasajul Victoriei, stins de jandarmi

UPDATE 23:40 Jandarmeria a declarat că s-au pierdut două arme de foc pe care le-ar fi luat protestatarii

UPDATE 23:11 În Piața Victoriei protestul pașnic s-a transformat într-un adevărat conflict între protestatari și jandarmi, care folosesc tot ce au în dotare pentru a împrăștia mulțimea nemulțumită, inclusiv tunurile de apă și gaze lacrimogene.

UPDATE 21:30 Circa 140 de oameni au fost răniți în confruntările din Piața Victoriei. Între timp, numărul protestatarilor din Piața Victoriei a ajuns la 100.000 de. Și în celelalte orașe a crescut numărul oamenilor care protestează, față de cifrele publicate la ora 21:00. Circulația la metrou la stația Piața Victoriei a fost reluată.

UPDATE 20:14 Metrourile nu mai opresc la Victoriei. 

Metrorex informează că, la nivelul Direcţiei Generale de Management Operaţional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea ordinii publice, din care fac parte toate instituţiile cu atributii în asigurarea ordinii publice, s-a decis ca, astăzi, 10 august a.c., începând cu ora 20.00., staţia Piaţa Victoriei să fie închisă.

Închiderea staţiei presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran şi trecerea trenurilor prin această staţie fără oprire. Staţia se va redeschide la solicitarea instituţiilor abilitate. Măsura a fost luată pentru asigurarea siguranţei călătorilor, în contextul în care un flux mare de persoane tranzitează zona Piaţa Victoriei”, a comunicat Metrorex.

UPDATE 19:30 Peste 20.000 de oameni protestează la Guvern, în Piața Victoriei. Aici sunt mobilizați și peste 1.000 de jandarmi.

Sunt proteste și în țară: aproximativ 5.000 de oameni protestează la Cluj-Napoca, iar la Sibiu sunt în marș 2500 de oameni. La Brașov și Iași sunt aproximativ o mie de oameni, iar protestele de ordinul sutelor sunt și în Galați, Timișoara, Craiova, Constanța ori Oradea.

UPDATE 18:40: Noi incidente în Piața Victoriei. Mai multe persoane au încercat să rupă gardul jandarmilor, iar aceștia au rispotat cu gaze lacrimogene. O tânără a fost intoxicată cu gaz lacrimogen și a fost preluată de o ambulanță SMURD. Medicii cară pe brațe și o persoană vârstnică. Jandarmeria a adus în Piața Victoriei și un tun cu apă.

UPDATE 18:10 Situația s-a mai liniștit în fața Guvernului, iar protestul continuă. 34 de protestatari și doi jandarmi au avut nevoie de îngrijiri medicale până la această oră.

UPDATE 17:40 Mai multe persoane au fost urcate în mașini de jandarmerie

UPDATE 17:32 Un bărbat s-a adresat jandarmilor: „Vă rugăm să ne protejați. Dumneavoastră trebuie să ne protejați. Nu mai dați cu gaze!”

UPDATE 17:30 24 de protestatari și un jandarm au avut nevoie de îngrijiri medicale până la această oră.

UPDATE 17:00 Jandarmii strâng rânrurile și folosesc gazele lacrimogene. Oamenii le cer forțelor de ordine să renunțe la acest lucru. Circa 1.500 de persoane sunt la această oră în faţa Guvernului. 5 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Mediastandard.ro
Mediastandard.ro
Mediastandard.ro


Mii de români din ţară şi din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei din Capitală. Ei cer demisia Guvernului, nemulţumiţi de modul de conducere al social-democraţilor şi de deciziile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare, relatează News.ro. Primele maşini cu protestatari au sosit în Piaţa Victoriei încă din timpul nopţii.

Românii din diasporă care au sosit în coloană, prin Vama Borș, au ajuns vineri dimineață în Piața Universității și s-au îndreptat apoi spre Victoriei. Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, pentru Agerpres, că pentru mitingul care va avea loc vineri în Piaţa Victoriei vor fi aduse echipaje SMURD din afara Capitalei pentru a nu afecta intervenţiile la solicitările din Bucureşti, adăugând că este o procedură obişnuită care a fost aplicată şi cu prilejul altor manifestaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *