
Cambridge Analytica se asociase, aparent, cu un gangster pentru a lansa o criptomonedă
Cambridge Analytica se pregătea să lanseze o sesiune ICO (Initial Coin Offering) pentru propria criptomonedă.
Este informația dezvăluită de către surse Reuters și New York Times privind firma implicată în scandalul datelor scurse din rețeaua de socializare Facebook către terțe părți, ce le-au folosit ulterior pentru a influența atât campania Brexit cât și alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii.
Conform acelorași surse, compania se pregătea să lanseze oferta în vederea unei strângeri de fonduri în valoare de 30 de milioane de dolari. Această mișcare venea, de altfel, în contextul foarte favorabil atât al proliferării la nivel mondial al ICO-urilor, dar și al succesului culturii start-up-urilor. Numai în anul 2017 start-up-urile din toată lumea strânseseră fonduri în valoare de 5,6 miliarde de dolari prin procedeul Initial Coin Offering.
„La momentul respectiv exploram diverse metode pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a administra și monetiza propriile date, inclusiv prin tehnologia blockhain”, a declarat un reprezentant Cambridge Analytica pentru sursele citate.
Și mai interesant este însă faptul că, potrivit scurgerilor de informații de care au beneficiat publicațiile menționate, Cambridge Analytica se asociase cu o firmă ale cărei legături duceau către Broken Tooth (Dintre rupt), un vestit gangster din Macao, pe numele său real Wan Kuok-koi, pentru a lansa o criptomonedă botezată Dragon Coin. Acesta era renumit pentru activitățile sale ilegale, printre acestea numărându-se jocurile de noroc, camăta, dar și tentativa de asasinare cu bombă a unui șef de poliție. Wan Kuok-koi a fost condamnat în cele din urmă la 15 de închisoare, din care a executat 13 ani și 10 luni, fiind eliberat la data de 1 decembrie 2012. Cât despre firma care urma să lanseze criptomoneda Dragon Coin în colaborare cu Cambridge Analytica, aceasta a negat orice asociere cu Broken Tooth.
Așa cum știm deja însă, capitalizarea Cambridge Analytica pe piața de criptomonede nu s-a mai întâmplat, întrucât firma a fost prinsă în scandalul care a afectat 87 de milioane de utilizatori, atât în Statele Unite ale Americii cât și în Europa.

Articole asemănătoare
Norvegia introduce o lege împotriva pozelor modificate. Fără talii mai mici și buze mai mari
Jeff Bezos îl acuză pe Biden că ar fi comis o eroare de logică, cu privire la inflație
Cum arată piața de publicitate din România: câți bani s-au investit în reclame în anul 2018 și așteptările pentru anul curent
”Fake news” nu mai e la modă pe Facebook Ads. Termenii populari sunt ”politică externă” și ”climă”
Fondatorul WikiLeaks va fi dat afară din Ambasada Ecuadorului de la Londra