UNICEF lansează o colecție de NFT-uri pentru a conecta copii din întreaga lume la internet

Într-un comunicat de presă, UNICEF a anunțat că va lansa o colecție de NFT-uri denumită ”Patchwork Kingdoms”. Proiectul are ca scop strângerea de fonduri pentru a conecta școli și copii din întreaga lume la internet.

Peste 1,3 miliarde de copii sunt izolați într-o lume din ce în ce mai conectată. Nu putem permite ca acești copii să crească pe o insulă informațională, izolați de bogăția de informații și oportunități disponibile online. Biroul pentru Inovare depune eforturi pentru a reduce decalajul digital prin intermediul inovațiilor și al tehnologiei”, a declarat Henrietta Fore, directorul executiv al UNICEF.

Colecția de NFT-uri cuprinde 1000 de opere de artă digitală și vor avea un watermark special care comemorează cei 75 de ani ai agenției ONU. Veniturile generate din vânzarea lor vor merge către Biroul de Inovare al UNICEF și către programul Giga, care urmărește să conecteze școlile la internet folosind noile tehnologii, cum ar fi sateliții cu orbită joasă sau blockchain. Proiectul Giga a reușit deja să ajute peste 500.000 de copii din întreaga lume și a identificat zonele de pe glob care au nevoie de ajutorul lor. Poți vedea toate astea pe harta lor interactivă, aici.

NFT-urile au fost create de Nadieh Bremer și cuprinde cele aproape 300.000 de școli care au beneficiat de ajutorul proiectului Giga. UNICEF oferă posibilitatea ”să colecționezi școli individuale, să le conectezi la Patchwork Kingdoms și să observi cum rețeaua de peisaje urbane crește pe măsură ce Giga evoluează și mai multe școli și comunități sunt conectate”. Ideea este că NFT-urile vor deveni din ce în ce mai complexe și mai dinamice pe măsură ce numărul de școli la care Giga ajunge, va crește.

Proiectul este unul onorabil, însă problema generării acelor NFT-uri este una reală. Cantitățile de energie pe care NFT-urile le consumă pentru a fi generate sunt imense, iar faptul că UNICEF lansează nu unul, ci o mie de astfel de opere digitale care ar urma să facă parte dintr-o colecție în continuă schimbare, presupune un consum greu de estimat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *