Un preot ”predică” conspirații anti-vaccin pe Facebook: „Logica oii. Decât muci și febră, mai bine niște miocardită”

Un preot ”predică” conspirații anti-vaccin și alte dezinformări toxice despre COVID-19, pe pagina sa de Facebook.

„500 de români mor zilnic de cancer deși majoritatea ar fi putut fi salvați. Statul se isterizează pentru câteva zeci de comorbizi. Complicitate la crimă” este una dintre multele postări publicate de preotul Ioan Istrati, care și predă la Universitatea Ovidius din Constanța, conform Antena3.ro.

În același ton sunt și celelalte postări ale preotului, care și educă noi generații de teologi. Afirmațiile făcute de acesta pe rețeaua socială privind COVID-19 au legătură cu bolile cardiovasculare, la care România conduce clasamentul european.

„Logica oii. Decât muci și febră, mai bine niște miocardită și niște cheaguri de sânge pe creier. Sună mai elegant” și ”Nu vreau să fiu profet mincinos, dar cine ar răspunde dacă cei 1 miliard de oameni vaccinați ar dezvolta boli cardiace grave? Asta ca să fiu delicat. Vă spun eu: nimeni” sunt câteva dintre afirmațiile făcute de acesta.

Parohul bisericii Sfântul Nicolae din Constanța este urmărit pe Facebook de peste 50 de mii de oameni. Acesta este preluat frecvent de ActiveNews, un site care dezinformează frecvent pe subiecte de interes public. La începutul acestui an, Newsweek a scris despre cum ActiveNews l-a promovat pe preotul Dan Bădulescu, care susține că OMS este finanțată de Bill Gates și că le dă ordine ministerelor Sănătății privind lockdown-ul.

Conspiraționismul anti-COVID pare a deveni un fenomen la nivelul Bisericii Ortodoxe Române, presa dezvăluind cazuri despre preoți care le transmit enoriașilor și urmăritorilor de pe social media informații false cu privire la noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *