Un jurnalist rus, apostrofat de Putin pentru că a… tușit

Practicarea jurnalismului în Rusia e dificilă, fapt pe care-l cunoaște întreaga comunitate internațională. Însă până și jurnaliștii apropiați Kremlinului nu sunt priviți mai blând de către liderul Rusiei, Vladimir Putin. Orice greșeală, chiar și tusea, e taxată.

Anton Vandenko, însărcinat de către agenția de stat TASS să facă un interviu cu primul om în stat despre familia acestuia, a aflat pe propria piele ce înseamnă să tușești lângă al doilea cel mai influent om din lume – mai ales atunci când acesta crede că insinuezi ceva.

Conform G4Media, în cadrul discuției, Putin a afirmat că „pe unul dintre ei (nepoţi – n.r.), fiica mea a început deja să-l înveţe să înţeleagă ce înseamnă viaţa”. Întrebat de către reporter la care dintre fetele sale face referire – întrucât liderul de la Kremlin are două -, acesta a refuzat să răspundă, afirmând: „Ce contează”. 

Apoi a urmat un dialog cel puțin curios. La răspunsul zeflemitor al lui Putin, Vandenko a exclamat ”oh!”, apoi a părut că se îneacă, apoi a tușit. Vladimir Putin i-a spus „Degeaba behăiţi!”, moment în care jurnalistul a afirmat că „doar tușea”.

„Cu atât mai mult. Nu aveţi de ce tuşi. Nu trăiţi viaţa mea şi nu înţelegeţi ce înseamnă problemele de securitate. Când o persoană este departe de toate astea, nu le observă pur şi simplu”, i-a replicat liderul de la Kremlin, păstrându-și expresia neutră pe chip.

Puteți urmări fragmentul din interviul TASS mai jos:

sursa foto: defasa.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *