Un activist politic belarus, exilat în Ucraina, a fost găsit mort într-un parc. Acesta afirmase anterior că este urmărit

Luni, Vitali Șișov ar fi ieșit să alerge printr-un parc din Kiev. Atunci când nu s-a mai întors, autoritățile ucrainene au fost alertate, iar corpul activistului politic din Belarus a fost găsit marți, într-un parc din apropierea locuinței sale.

„Cetățeanul belarus Vitali Șișov, dispărut ieri la Kiev, a fost găsit astăzi spânzurat într-unul din parcurile din Kiev, nu departe de locul în care locuia”, a declarat poliția într-un comunicat, adăugând că a fost deschisă o anchetă de crimă și că vor aborda toate piste, inclusiv o posibilă „crimă deghizată în sinucidere”, conform The Guardian.

Pe de altă parte, apropiații lui Șișov sunt siguri că ar fi vorba de o crimă, întrucât acesta s-ar fi plâns în trecut că este urmărit atunci când iese la alergat.

Organizația non-profit pe care o conducea, Belarusian House in Ukraine (BDU) – care ajută belarușii să fugă de regimul de la Minsk în Ucraina -, susține că „nu există nicio îndoială că aceasta a fost o operațiune planificată de către [serviciile de securitate] pentru lichidarea unui belarus periculos pentru regim. Vom continua să căutăm adevărul în moartea lui Vitali!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *