Un activist politic belarus, exilat în Ucraina, a fost găsit mort într-un parc. Acesta afirmase anterior că este urmărit

Luni, Vitali Șișov ar fi ieșit să alerge printr-un parc din Kiev. Atunci când nu s-a mai întors, autoritățile ucrainene au fost alertate, iar corpul activistului politic din Belarus a fost găsit marți, într-un parc din apropierea locuinței sale.

„Cetățeanul belarus Vitali Șișov, dispărut ieri la Kiev, a fost găsit astăzi spânzurat într-unul din parcurile din Kiev, nu departe de locul în care locuia”, a declarat poliția într-un comunicat, adăugând că a fost deschisă o anchetă de crimă și că vor aborda toate piste, inclusiv o posibilă „crimă deghizată în sinucidere”, conform The Guardian.

Pe de altă parte, apropiații lui Șișov sunt siguri că ar fi vorba de o crimă, întrucât acesta s-ar fi plâns în trecut că este urmărit atunci când iese la alergat.

Organizația non-profit pe care o conducea, Belarusian House in Ukraine (BDU) – care ajută belarușii să fugă de regimul de la Minsk în Ucraina -, susține că „nu există nicio îndoială că aceasta a fost o operațiune planificată de către [serviciile de securitate] pentru lichidarea unui belarus periculos pentru regim. Vom continua să căutăm adevărul în moartea lui Vitali!”.