Ultima încercare a Rusiei de a interfera in alegerile Marii Britanii ar fi avut succes

După o aparentă spargere a unui dosar NHS confiscat de către Partidul Laburist în timpul ultimei elecții, miniștrii Marii Britanii nu se mai pot lăuda că n-au fost niciodată afectați de dezinformarea răspândită de guvernul rus.

Acest succes al Rusiei în distorționarea procesului politic englez vine după trei ani în care guvernul Marii Britanii a refuzat să adreseze public amenințarea Kremlinului, declară theguardian.com

Anunțul vine în urma unei investigații condusă de Serviciile de Securitate asupra presupusei spargeri a celor 451 de pagini de emailuri de pe contul personal al unui consilier special.

Boris Johnson și precedesorul său, Theresa May, s-au dovedid șovăitori în a discuta dezinformarea Kremlinului, Johnson chiar refuzănd publicarea unui raport al infiltrației Rusiei înainte de alegeri.

Versiuni ale declarației ”niciun exemplu de reușită” erau des folosite în a lupta împotriva afirmațiilor legate de interferența Rusiei în referendumul Brexit, spre nemulțumirea celor care susțin că o anchetă este necesara.

Oficialii susțin că Guvernul era hotarât să păstreze intactă integritatea procesului politic al Marii Britanii, iar strategia Rusiei de a răspândi ”dezinformare și informații false”, obicei apărut în timpul alegerilor SUA din 2016, devine un fenomen global.

Oficiul Străin a declarat că o firmă de spionaj rusească a inițiat o serie de atacuri în Georgia pentru a-i submina suveranitatea și a crea disconfort în viețile cetățenilor.

În ciuda dovezilor implicării Rusiei, miniștrii ezită să discute acest subiect, iar recunoașterea spargerilor dosarului NHS a fost aproape inexistentă, fiind prima dată adresată de sursa citată.

Mailurile au fost diseminate online pe Reddit cu titlul ”Marea Britanie practic stă în genunchi pentru a obține o înțelegerea cu SUA”. În urma unei investigații Reddit, s-a constatat că o parte a acestei campanii a originat din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *