YouTube face schimbări importante în Europa, în contextul avansului știrilor false
Cea mai mare platformă de partajare a clipurilor video urmează să facă o schimbare foarte importantă pentru Europa în perioada următoare, totul în ideea de a crea un mediu cât mai propice pentru utilizatorii din lumea întreagă. Mai exact, cei de la YouTube se pregătesc să afișeze pentru clipurile video un marcaj special prin care să le spună utilizatorilor dacă anumite materiale sunt false, astfel încât utilizatorii să nu le creadă ca fiind adevarate.
Americanii afișează deja în SUA un marcaj special pentru clipurile video care au fost făcute de către creatori de conținut finanțați de către agenții guvernamentale, sau de către oameni obișnuiți, astfel încât lumea să știe ce urmărește. Mai mult decât atât, marile publicații europene vor avea clipurile video promovate predominant în cadrul YouTube, astfel încât oamenii să vadă știri de la trusturi media care sunt recunoscute pentru echidistanță.
Schimbările din Europa sunt impuse de către compania americană ca parte a încercărilor sale de a lupta cu știrile false, din păcate acestea fiind vizibile în număr tot mai mare în cadrul platformei pentru partajarea de conținut video. Din cauza materialelor de acest gen oamenii sunt foarte ușor păcăliți, uneori inclusiv pentru a vota în favoarea unor partide politice care profită de naivitatea lor, iar YouTube încearcă să aducă puțin adevăr printre toate minciunile.
Totodată, aceste schimbări vin la foarte puțin timp după ce compania americană anunțase alte schimbări din cauza numărului mare de clipuri video încărcate în platforma sa după atacul terorist din Noua Zeelandă, în care au fost ucise în direct zeci de persoane. YouTube este de mult timp în proces de “curățare” a platformei sale de clipurile video care promovează știri false, sau tot felul de minciuni, însă este foarte sigur că nu va reuși vreodată să facă asta într-o manieră completă.
Articole asemănătoare
Scrisoare deschisă pentru europarlamentarii români despre proiectul de regulament care abordează conținutul online cu caracter terorist
Datele a peste 500 de milioane de utilizatori ai Facebook, disponibile pe un site folosit de hackeri
Doi jurnaliști BBC, agresați de poliția israeliană în timp ce relatau despre conflictul Israel-Gaza
Un europarlamentar PSD acuză presa internațională de „fake-news” în legătură cu violențele jandarmilor
Rusia desfăşoară o campanie de dezinformare privind COVID-19, pe teritoriul UE