Twitter analizează propriile politici privind interdicțiile permanente aplicate utilizatorilor. Compania încearcă să afle dacă unele măsuri aplicate s-au dovedit prea dure și dacă există o soluție mai adecvată.
Platforma verifică situațiile în care utilizatorii au distribuit fake news sau dezinformare și au primit interdicție permanentă din această cauză. Conform unor surse apropiate de această anchetă internă, citate de Financial Times, Twitter caută alte metode pentru ofensele mai puțin grave. Deși examinarea a început în urmă cu mai multe luni, echipa care se ocupă de ea încă nu a prezentat niciun rezultat.
Un purtător de cuvânt al companiei a menționat că platforma desfășoară o „examinarea permanentă a regulilor care guvernează serviciul nostru și a instrumentelor și funcțiilor care pot încuraja o conversație sănătoasă”.
Sursele citate de FT au ținut să sublinieze că interdicția pe viață aplicată lui Donald Trump nu este discutată și nu există vreo intenție de modificare a acesteia.
Lumea cu ochii pe politicile de sancționare
Întreaga saga cu Elon Musk și recenta declarație a miliardarului care s-a răzgândit și vrea, din nou, să cumpere platforma, a reaprins discuțiile despre normele companiilor de social media cu privire la discursurile din spațiul public.
Musk s-a declarat în favorea ridicării interdicției lui Trump, spunând că el crede în libera exprimare (fără consecințele care vin la pachet cu ea, bineînțeles). Recent, rapperul american Kanye West a fost suspendat atât de pe Twitter, cât și de pe Instagram în urma unor postări antisemite.
Twitter pare să ia în considerare o abordare ceva mai relaxată cu privire la încălcările ceva mai ușoare. Fie că face asta pentru a pregăti terenul pentru achiziția lui Musk, fie că o face pentru a mai calma vocile conservatoare care se plâng de cenzură împotriva lor, compania dorește să-și diversifice metodele de sancțiune.
Leave a Comment