Twitter interzice postarea de poze sau videoclipuri cu persoane private care nu și-au dat acordul

Twitter și-a actualizat recent politica privind informațiile personale. De acum, persoanele private pot face o cerere în care să ceară retragerea imaginilor sau videoclipurilor în care apar fără să-și fi fost de acord în prealabil. Noua regulă se alătură unei suite existente de reglementări care interzic distribuirea informațiilor ce pot identifica o persoană după locație, adresă sau informații medicale.

„În cazul în care suntem notificați de către persoanele reprezentate [într-o poză sau într-un video] sau de către un reprezentant autorizat că nu și-au dat consimțământul pentru ca imaginile sau videoclipurile lor private să fie distribuite, le vom elimina”, se arată în comunicat.

Cu privire la persoanele publice, Twitter spune că interesul public primează și a precizat că poate elimina conținutul cu intenție de hărțuire, în conformitate cu politicile sale existente împotriva comportamentelor abuzive.

„Această politică nu se aplică imginilor sau clipurilor în care apar personalități sau persoane publice, atunci când poza sau videoclipul și textul tweet-ului care le însoțește sunt partajate în interes public sau aduc un plus de valoare discursului public”, este explicația formulată în postarea de pe blog.

Imaginile sau videoclipurile care conțin mulțimi de oameni nu necesită consimțământul fiecărei persoane care apare în poză, cum se temeau unii oameni. Însă, discuția despre ce consideră Twitter ca fiind o informație ce poate ”adăuga valoare discursului public”, este în continuare deschisă.

Întrebat de The Verge cum anume se face selecția unei astfel de informații, un purtător de cuvânt al Twitter a declarat că:

„Vom evalua lucrurile în contextul în care sunt distribuite, așa că i-aș încuraja pe oameni să nu tragă prea multe concluzii din cazuri trecute sau ipotetice. Regula generală în ceea ce privește politica noastră privind informațiile private este că, dacă aceste informații sunt disponibile și ușor accesibile în afara Twitter, nu vom lua măsuri în acest sens pe Twitter”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *