Turcia revine asupra deciziei de blocare a Twitter. Accesul către platformă, restabilit

După ce platforma de socializare a fost restricționată fără un motiv anume indicat, autoritățile din Turcia au revenit asupra deciziei și au restabilit accesul către Twitter. În urma celor două cutremure devastatoare de la începutul acestei săptămâni, guvernul de la Ankara a fost asupru criticat de oameni cu privire la modul în care gestionează situația.

Twitter se numără printre locurile unde persoanele afectate de seism și-au exprimat frustrarea cu privire la autorități, dar și locul unde au putut să se coordoneze cu voluntarii și echipele de salvare pentru a semnala locuri unde oamenii puteau fi scoși de sub dărâmături. Conform NetBlocks, Turcia a restricționat accesul către Twitter în cursul zilei de ieri.

Guvernul turc nu a oferit nicio explicație oficială pentru această decizie, însă discursul oficialilor s-a concentrat în jurul dezinformării și a unor, așa-zise, raportări false de pe Twitter, care ar fi îngreunat echipele de salvare, scrie The Record.

Măsura a fost general criticată și chiar responsabilul pentru coordonarea eforturilor de căutare si ajutor din Turcia a declarat că „cea mai mare parte a coordonării ajutoarelor am făcut-o pe Twitter. De la restricție, am scăzut cu 70%”.

Între timp, însă, guvernul de la Ankara și-a revizuit poziția și a decis să nu mai restricționeze platforma de socializare, lucru confirmat atât de NetBlocks, cât și de Elon Musk.

Twitter a fost informat de guvernul turc că accesul va fi restabilit în scurt timp”, a scris CEO-ul companiei.

Conform Reuters, conducerii Twitter i s-a reiterat faptul că platforma trebuie să lupte cu dezinformarea, cu raportările false și că trebuie să există o cooperare între companie și autorități pentru a combate „conținutul care ar putea aduce atingere ordinii și securității publice”.

Tot ieri, Twitter a suferit o cădere de scurtă durată la nivel global, la fel ca YouTube, Facebook și Instagram, însă nu a avut legătură cu restricția impusă de Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *