Trump distribuie propagandă rusă despre contra-candidatul său, menită să influențeze alegerile din 2020

În decursul zilei de sâmbătă, președintele Donald Trump a distribuit pe contul său de Twitter o postare despre contra-candidatul său, Joe Biden, care ar face parte dintr-o încercare de-a Rusiei de a influența alegerile din 2020, susțin agențiile de informații americane.

Tweetul liderului de la Casa Albă conține înregistrări audio din 2016 dintre Biden și președintele ucrainean de la acea vreme, Petro Poroshenko. Materialul face parte dintr-o teorie conspiraționistă mai largă, care-l plasează pe fostul vice-președinte în poziția de a face abuz de puterea sa pentru a-și scăpa fiul de o investigație în Ucraina, conform CNN.

Înregistrările au fost făcute publice în decursul anului 2017 de către Andriy Derkach, un parlamentar ucrainean. Agențiile de informații americane i-au inclus numele în raportul privind campania de dezinformare a Rusiei împotriva lui Biden, făcut public la începutul acestei luni.

Activitatea recentă a lui Derkach este catalogată drept tentativă de dezinformare întrucât este concepută pentru a răspândi în mod intenționat informații false sau înșelătoare despre contra-candidatul lui Donald Trump.

Până în acest moment, nu există dovezi că Joe Biden chiar ar fi încercat să cumpere libertatea fiului său de la autoritățile ucrainene. Un audit efectuat de fostul procuror superior al Ucrainei, publicat în prima parte a lunii iunie, nu a găsit nicio dovadă de activitate ilegală de către Hunter Biden, în calitatea sa de membru al comitetului companiei de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *