Tragedia de la Piatra Neamț a ținut peste 1,3 milioane de români în fața televizoarelor

Peste 1,3 milioane de români au stat sâmbătă cu ochii pe posturile de știri, care relatau despre incendiul de la secția de Terapie Intensivă a spitalului din Piatra Neamț.

Paginademedia.ro relatează că, spre deosebire de alte sâmbete, televiziunile de știri au avut un public mai numeros, însă tot televiziunile de divertisment au condus topul audiențelor.

În intervalul orar 20:00 – 23:00, când principalul subiect era deflagrația produsă în secția de ATI COVID, Antena 3 s-a aflat pe prima poziție în rândul posturilor TV de profil, cu puțin peste jumătate de milion de telespectatori pe minut. România TV s-a aflat pe următorul loc, cu 440.000 de urmăritori pe minut.

Realitatea Plus și Digi24 s-au clasat ceva mai jos, cu 170.000, respectiv 110.000 de români care au urmărit ultimele informații privind tragedia de la Neamț.

În ceea ce privește publicul comercial, acesta indică un interes relativ scăzut al tinerilor privind conținutul difuzat de televiziuni sâmbătă. Posturile de știri au atras în total 110.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, o cifră de patru ori mai mică decât cea a ProTV pe acest segment.

Tragedia de la ATI

Sâmbătă, în jurul orei 18:30 – 19:00, a fost anunțat un incendiu la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Conform explicațiilor oferite de șeful secției pentru Recorder, în camera în care ar fi avut loc tragedia se aflau internați opt pacienți infectați cu COVID-19, care necesitau oxigen. Din informațiile acestuia, deflegrația ar fi pornit de la un injectomat, „o seringă electrică pe care o programezi să administreze unui pacient un medicament cu o anumită rată de infuzie”.

Flacăra a cuprins rapid costumul de protecție al asistentei aflate în cameră, apoi aparatura medicală. Oxigenul, la care pacienții erau conectați, ar fi întreținut arderea. Persoanele care au fost de față susțin, conform șefului secției ATI, că totul s-a petrecut foarte repede.

În urma deflagrației au murit cei opt pacienți internați în salonul unde a izbucnit incediul, iar alți doi au decedat un pic mai târziu, la Unitatea de Primiri Urgențe. În ceea ce privește personalul medical, acesta este în stare bună, cu răni minore. Un singur medic, cel anestezist, are arsuri extinse pe o suprafață mai mare a corpului și s-a decis transportarea acestuia la un spital din Belgia, informează Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *