TikTok, dată în judecată pentru folosirea datelor personale ale copiilor

Aplicația TikTok, care a devenit în decursul anului trecut un fenomen mondial, este dată în judecată de către fostul comisar pentru copii din Anglia Anne Longfield pentru folosirea datelor cu caracter personal ale minorilor.

Avocații susțin că TikTok ia informațiile personale ale copiilor, inclusiv numere de telefon, videoclipuri, locație exactă și date biometrice, fără să ofere suficiente avertismente, transparență sau consimțâmântul necesar, prevăzut de lege. Plângerea depusă de Longfield este făcută în numele a milioane de copii din Marea Britanie și UE care au folosit aplicația, informează BBC.

Dacă Longfield va avea câștig de cauză, fiecare utilizator minor care a fost afectat de practicile aplicației deținute de ByteDance ar putea să primească mii de lire sterline ca despăgubiri.

„TikTok este o platformă de socializare extrem de populară care i-a ajutat pe copii să păstreze legătura cu prietenii lor într-un an incredibil de dificil. Cu toate acestea, în spatele cântecelor distractive, provocărilor de dans și tendințelor de sincronizare a buzelor se află ceva mult mai sinistru”, precum „un serviciu de colectare a datelor care este subțire acoperit ca o rețea socială” care „a înșelat în mod deliberat și cu succes părinții”, a afirmat fostul comisar.

În răspuns, aplicația chineză a spus: „Confidențialitatea și siguranța sunt priorități de top pentru TikTok și avem politici, procese și tehnologii solide pentru a proteja toți utilizatorii, în special utilizatorii noștri adolescenți. Credem că revendicările nu au merit și intenționează să apere energic acțiunea”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *