Threads s-a lansat oficial în Uniunea Europeană
Threads, competitorul X dezvoltat de Meta, s-a lansat, azi, în mod oficial în Uniunea Europeană. După o amânare de mai bine de patru luni, utilizatorii europeni vor putea să-și acceseze contul de Threads, care este legat de cel de Instagram.
Întârzierea a fost legată de legile blocului comunitar pe care Meta trebuie să le respecte. Pachetul de legi DMA (Digital Markets Act) este cel care ar fi dat de furcă gigantului american. Șeful Instagram, Adam Mosseri, declara în luna iulie – după lansarea în SUA – că DMA nu permite ca Meta să amestece datele personale ale utilizatorilor colectate de pe Facebook, Instagram sau WhatsApp. Iar, cum profilul de pe Threads este legat de contul de Instagram, acest lucru intra în contradicție cu normele DMA.
La momentul redactării acestui articol, aplicația Threads nu era disponibilă nici în Google Play, nici în App Store, însă platforma poate fi accesată prin varianta web – unde utilizatorii vor putea să se logheze prin intermediul contului de Instagram.
Mark Zuckerberg, șeful Meta, a postat un mesaj pe Threads în care urează bun venit noilor utilizatori din UE. Piața europeană ar putea fi imboldul de care Threads are nevoie în aceste momente, mai ales că numărul de utilizatori ai platformei a scăzut constant de când s-a lansat în iulie.
„Astăzi deschidem Threads pentru mai multe țări din Europa. Bine ați venit tuturor 👋”, a scris Zuckerberg.
Meta nu a făcut, deocamdată. declarații publice legate de lansarea Threads în UE și nu este clar dacă platforma a suferit schimbări pentru a respecta reglementările Uniunii. Recent, însă, Meta a făcut primii pași de a despărți Instagram de Threads și permite acum ștergerea contului de Threads fără ca celălalt cont să fie afectat.
Articole asemănătoare
Apple, acuzată că nu respectă legea privind piața digitală a UE
O jurnalistă australiană, angajată a televiziunii chineze de stat, reținută fără explicații în Beijing
Continuă războiul dintre Facebook și BlackBerry. Compania lui Zuckerberg acuză furtul a șase brevete de invenție
O înșelătorie deepfake a costat o multinațională 25 de milioane de dolari
O rachetă rusească l-a ucis pe consilierul de securitate al Reuters și a rănit doi jurnaliști