Team Halo, inițiativa cercetătorilor din lume împotriva dezinformării online

În speranța de a încetini răspândirea dezinformării online, oamenii de știință ai echipei Halo își doresc ca informațiile despre activitatea lor de cercetare de laborator pe aceste platforme să reducă din îngrijorările legate de vaccinuri.

Mai multe echipe de cercetători din lume care lucrează la vaccinurile anti COVID-19 s-au reunit ca parte a unei campanii de comunicare, informează Euronews. Proiectul, denumit Team Halo, își propune să informeze direct cetățenii care utilizează platforme de socializare precum TikTok.

Întrebări și răspunsuri prin TikTok

Colaborarea a fost inițiată de Organizația Națiunilor Unite, Vaccine Confidence Project și Gavi, Vaccine Alliance și include oameni de știință din Marea Britanie, SUA, Africa de Sud, India și Brazilia. Cei implicați s-au angajat să documenteze procesul de dezvoltare a vaccinului și să răspundă la orice întrebări prin intermediul comentariilor de pe rețelele sociale.

Team Halo speră să obțină aprobarea publicului, precum și să combată răspândirea dezinformării despre COVID-19. Hashtag-ul #TeamHalo a devenit viral pe Tiktok, unde utilizatorii din toată lumea au început să pună întrebări, în urma dezvoltărilor recente ale vaccinului COVID-19.

Pe site-ul Teamhalo.org, găsiți prezentări ale unora dintre cercetătorii implicați și puteți urmări fluxurile informative și clipurile video realizate de aceștia.

În speranța de a încetini răspândirea dezinformării online, oamenii de știință ai echipei Halo își doresc ca informațiile despre activitatea lor de cercetare de laborator pe aceste platforme să reducă din îngrijorările legate de vaccinuri. Participarea la proiect este voluntară.

2 Comentarii

  1. Nu am nimic importiva vaccinurilor in general. cat despre covid, toti cei pe care ii cunosc ca fiind declarati pozitivi cu covid, nu au simtit nimic mai mult decat o banala raceala unii nici macar atat! cei pe care am auzit sa fi avut probleme mai mari de sanatate sau chiar murind de covid(declarati oficial fara autopsie) sunt persoane de 80 de ani, care mai aveau alte boli grave. nu vad rostul vacinului, practic importiva racelii?! nu sunt morti mai multi ca in alti ani si daca chiar ar fi, cel mai probabil ar fi din cauza obstructionarii multor oameni la ingrijre medicala si operatii, din cauza bulversarii sistemului medical cu tot felul de masuri, a stresului etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *