
Statele UE vor progrese mai rapide pentru industria europeană de microcipuri
Statele UE vor ca industria europeană de microcipuri să beneficieze de progrese mai rapide, în contextul în care SUA a devenit un partener ceva mai neprietenos față de alți ani. Industria microcipurilor este una vitală pentru toate sectoarele de tehnologie, dar mai ales pentru inteligența artificială.
Un grup de state UE, printre care Franța, Germania, Italia, Olanda și Spania, au format o coaliție care plănuiește să crească fondurile pentru companiile europene producătoare de microcipuri. Planul ar fi o continuare a regulamentului UE din 2023 privind microcipurile, care nu a ajutat suficient industria.
„Trebuie să alocăm fonduri. Atât fonduri publice, cât și private, pentru a impulsiona sectorul, dar și pentru a ne asigura că are loc efectul de absorbție și că beneficiază și întreprinderile mici și mijlocii”, a declarat Dirk Beljaarts, ministrul olandez de economie, citat de Reuters.
Ideea centrală este ca proiectele de subvenționare să fie făcute mai rapid pentru a putea ține pasul cu alte state de pe glob (precum SUA), care nu au probleme să-și finanțeze propriile industrii de microcipuri.
Propunerea coaliției va fi înaintată Comisiei Europene până la începutul verii, pentru a acorda suficient timp autorităților și companiilor să evalueze viabilitatea proiectului. Comisia a declarat că sprijină inițiativa.
Dorința de a dezvolta această industria europeană evidențiază modul în care UE începe să facă primii pentru a se dezlipi de SUA și să nu mai depindă de alte state, cel puțin când vine vorba de resurse cruciale precum microcipurile.
Articole asemănătoare
Apple va permite descărcările din afara App Store, în UE
Editiadedimineata: Elon Musk a devenit al patrulea cel mai bogat om al lumii
O eroare Facebook a amplificat dezinformarea din feed-ul utilizatorilor
Klaus Iohannis, discurs critic la adresa Partidului Social Democrat: Guvernarea este irațională, chiar ireală
Instagram a promovat conținut pentru slăbit utilizatorilor cu tulburări de alimentație