Senatul american afirmă că investigația privind interferanța Rusiei în alegerile din 2016 este de încredere
Deși mai multe investigații realizate de instituții de renume din Statele Unite ale Americii au arătat că Rusia a interferat în alegerile din 2016, în urma cărora Donald Trump a ieșit președinte, un nou raport al Senatului confirmă concluziile anterioare.
Documentul, acceptat de ambele partide din Senat, arată că nu Hillary Clinton a fost cea susținută de campania Rusiei, ci Donald Trump. Concluziile raportului contravin ideii promovate atât de președintele SUA, cât și de liderul Kremlinului, care au susținut că raportul emis în 2017 de către ODNI (Office of the Director of National Intelligence) este realizat cu scopul de a-l defăima pe Donald Trump, arată The Independent.
Senatorii din Comitetul pentru Informații argumentează, în cele 157 de pagini cât cuprinde raportul nr. 4, că investigația realizată acum trei ani nu prezintă subiectivism, cum nu se poate argumenta nici că motivațiile părților implicate în elaborarea documentului ”Evaluarea activităților și intențiilor ruse în alegerile recente din SUA” sunt de natură politică.
”În toate interviurile cu cei care au redactat și pregătit ICA, Comitetul a auzit constant că analiștii nu au fost motivați politic să ajungă la concluzii specifice”, se arată în raport.
Însă cel mai important lucru pe care ar trebui să îl înțelegem din investigația privind ingerințele Rusiei în alegerile din 2016, spune președintele Comitetului, este că aceasta este ”noua normalitate”.
”Acest avertisment a fost susținut de evenimentele din ultimii trei ani, întrucât Rusia și imitatorii săi folosesc din ce în ce mai mult războiul informațional pentru a semăna haosul social și discordia. Odată cu alegerile prezidențiale din 2020, este mai important ca niciodată să rămânem vigilenți împotriva amenințarea cu interferențe din partea actorilor străini ostili”, a afirmat senatorul republican Richard Burr din Carolina de Nord.
Totuși, e important de menționat că există două poziții total diferite în Congres cu privire la ancheta realizată în 2017 de CIA, FBI și NSA. Camera Reprezentanților susține, într-o analiză de 253 de pagini publicată în 2018, că au fost săvârșite numeroase greșeli în realizarea anchetei.
Articole asemănătoare
Facebook a blocat fluxurile de ştiri locale din Australia
Noua televiziune a lui Adrian Sârbu, Aleph News, se lansează la începutul lunii septembrie
Gafă de proporții a unei prezentatoare: “Cum îndrăzniţi să spuneţi că telespectatorii Antenei 3 merită să fie trataţi ca niște oameni inteligenţi?”
Facebook testează modalități de control mai mare asupra News Feed-ului
Bullyingul pe Facebook, afișat de 14-15 ori la fiecare 10.000 de vizualizări