Șeful Microsoft, Satya Nadella, așteptat să depună mărturie în procesul antitrust al Google

Procesul Departamentul de Justiție împotrica Google continuă, iar acum șeful Microsoft, Satya Nadella, este așteptat să depună mărturie în fața instanței. Oficialii DOJ vor să arate că monopolul Google este atât de puternic încât și cei mai mari jucători de pe piață au probleme în a concura cu motorul de căutare al companiei.

Google este acuzată de monopol asupra sectorului motoarelor de căutare, iar – recent – compania a recunoscut că a mărit prețurile pentru agenții de publicitate fără să-i anunțe. Gigantul tech a luat această decizie pentru că știa că serviciul lor este atât de popular și relevant încât majorarea nu ar convinge clienții să opteze pentru ofertele altor companii.

Conform Bloomberg, Satya Nadella se va prezenta azi în fața instanței pentru a vorbi despre conversația pe care avut-o cu șeful Google, Sundar Pichai, despre obligația impusă Microsoft de a folosi motorul de căutare al Google pe telefoanele mobile Surface Duo – asta pentru a primi certificarea sistemului de operare Android folosit de aceste device-uri.

În esență, Microsoft nu a putut să-și folosească propriul motor de căutare, Bing, așa cum a dorit, iar oficialii DOJ sunt curioși de discuția șefului Microsoft cu Pichai.

Săptămâna trecută, directorul de dezvoltare comercială al Microsoft a declarat instanței că a existat o încercare de încheia o înțelegere cu Apple, astfel încât Bing să devină motorul de căutare implicit de pe produsele acestora. Contractul oferit de Microsoft cuprindea termeni mult mai buni decât Google, însă nu acest lucru nu a fost suficient pentru a convinge Apple.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *