Șefa Băncii Centrale Europene, sceptică cu privire la criptomonede: Nu au nicio valoare

Președinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, nu este de acord cu actualul statut al criptomonedelor și se aliniază cu intenția Uniunii Europene de a reglementa piața criptomonedelor. Lagarde a mers și mai departe și a spus că valoarea acestor bunuri este egală cu zero, apoi a invitat legiuitorii din lume să implementeze măsuri de control al criptomonedelor.

Într-un interviu pentru un post olandez, Christine Lagarde a vorbit despre riscurile pe care criptomonedele le prezintă, mai ales pentru tinerii investitori care se entuziasmează prea mult și mult mai ușor decât semenii lor mai în vârstă.

Mă îngrijorează acei oameni care cred că va fi o recompensă [investiția în criptomonede -n.r], care nu înțeleg riscurile, care vor pierde totul și care vor fi teribil de dezamăgiți, motiv pentru care cred că acest mediu trebui reglementat”, a spus șefa Băncii Centrale citată de CNBC.

Nu e prima oară când Lagarde își exprimă îngrijorarea cu privire la criptomonede. În trecut a vorbit despre importanța protejării mediului și încetinirea schimbărilor climatice, iar minarea de criptomonede este o acțiune foarte costisitoare din acest punct de vedere. Mai mult decât atât, Lagarde a dat de înțeles că valorea acestor bunuri digitale este pur speculativă și nu au elementele de bază pentru un activ stabil.

După umila mea părere, [criptomonedele- n.r] nu au nicio valoare. Se bazează pe nimic. Nu există niciun activ de bază care să acționeze ca o ancoră de siguranță”, a spus Christine Lagarde, conform CNBC.

Declarațiile șefei Băncii Centrale Europene vin în urma contractării pieței crypto care a condus la prăbușirea unor monede digitale precum TerraUSD. UE și-a declarat deja intenția de a reglementa piața criptomonedelor, iar Lagarde pare să fie pe aceeași lungime de undă cu legiuitorii europeni.

De notat că Uniunea mai are un proiect pe masă, anume cel care se referă la crearea propriei criptomonede. Reprezentanții blocului comunitar au declarat în trecut că este necesarea crearea unei asemenea monede digitale, tocmai pentru că va beneficia de siguranța, stabilitatea și banii BCE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *