ROTSA anunță o nouă ediție a programului de dezvoltare a startup-urilor tech din România
Startup-urile de tech din România și din întreaga Europă de Sud-Est primesc o nouă oportunitate de finanțare și accesare a piețelor internaționale. Într-un sector tot mai aglomerat – și subfinanțat comparativ cu alte regiuni din lume – programul Startup Reaktor oferă ajutor pentru dezvoltarea companiilor aflate la început.
Startup Reaktor este derulat Romanian Tech Startups Association (ROTSA) și are ca scop sprijinirea startup-urilor „să se poată lansa și dezvolta rapid în piețe internaționale, să certifice valoarea investițională a startup-ului la finalul programului”. Pe lângă aceste lucruri, programul promite și atragerea de finanțări cu sume cuprinse între 50.000 și 300.000 de euro, pentru companiile selectate.
Data limită de înscriere a proiectelor este de 11 noiembrie, iar programul este deschis startup-urilor din domenii precum: data automation, inteligență artificială, enterprise software, servicii financiare, eHealth, transport și mobilitate, securitate cibernetică, data & analytics sau agritech.
După înscriere, proiectele vor intra în stadiul de evaluare, iar criteriile variază de la modelul de business, potențialul de scalare internațională, componența și expertiza echipei până la dimensiunea pieței vizate, competiția identificată sau acțiunile de validare realizate până în prezent.
„Internaționalizarea este obiectivul cu care fondatorii ar trebui să pornească la drum din prima clipă. Validarea ideii și, apoi, a MVP-ului pe piețe noi imprimă viteză strategiei de go-to-market, fiind esențială pentru un startup, pentru care timpul este crucial. Startup Reaktor oferă acest suport: companiile participante au șansa de a-și testa produsele în multiple piețe din Europa cu sprijinul mentorilor și a partenerilor noștri. Este vorba despre peste 100 de experți care înțeleg foarte bine atât realitatea din regiunea noastră, cât și pe cea din zonele în care fondatorii vor să se extindă. Curriculumul pe care îl propunem a fost continuu adaptat și îmbunătățit prin validarea acestuia cu alumnii celor peste 200 de startup-uri participante în cele patru ediții ale programului derulate până acum”, a spus Cristina Țoncu, director regional ROTSA, într-o declarație remisă Mediastandard.
Programul se va încheia cu Startup Reaktor DemoDay – un eveniment de pitching în cadrul căruia înscrișii vor putea să „prezinte business-urile în fața investitorilor și vor primi un certificat care va include o evaluare a startup-urilor lor”.
Startup Reaktor a fost lansat pentru prima dată în 2021, se află la a cincea ediție și ajută startup-urile early-stage nu doar să atragă fonduri, ci și să se dezvolte pentru a intra pe piețele internaționale, unde începe dezvoltarea serioasă a afacerilor. Europa de Vest, Marea Britanie și țările scandinave sunt principalele zone unde programul ajută startup-urile să se extindă.
Sectorul tech, deși devine tot mai mare, este monopolizat de marile nume din industrie, iar orice ajutor pentru a intra pe aceste piațe este nu doar binevenit, ci și esențial pentru asigurarea unui mediu competitiv, divers și care rămâne subjugat practicilor marilor companii de tech.
Articole asemănătoare
Meta rulează reclame politice ale unor organizații care pozează în redacții de știri
Editiadedimineata.ro: Securitate în vreme de coronavirus? Atenţie la ZOOM, aplicaţia pandemiei!
Viorica Dăncilă, taxată dur de un cotidian german: este o marionetă a puterii
Trump lansează noi atacuri la adresa presei americane, chiar și când SUA este afectată puternic de COVID-19
Algoritmul TikTok continuă să împingă actul suicidar către copiii vulnerabili