
Românii întreabă lucruri trăznite. Ce ne arată statistica Google despre preocupările oamenilor
În mod constant, determinați de curiozitate, oamenii apelează la internet pentru a avea acces la informația dorită. În urma acestui proces, căutările noastre sunt stocate și pe baza acestora sunt realizate statistici, iar cele mai populare sunt în același timp neașteptate cuprinse de amuzament.
Zilnic, pe Google se realizează peste 1 miliard de căutări, printre acestea, în România, se evidențiază ,,traducere”, ,,translare” și, bineînțeles, ,,meteo”, fiind accesate de peste 12 milioane de ori, anul trecut.
Conform acestor statistici, unul din patru români nu poate pleca de acasă fără să verifice vremea zilei respective, concluzie sugerată de căutarea excesivă a prognozei meteo. Preferința românilor față de divertisment și distracție se face remarcată în rândul românilor astfel încât, informațiile despre haine, restaurante și muzică nu au lipsit din căutările populare, generând peste 200.000 de căutări, conform adevărul.ro.
Printre curiozitățile românilor se află și subiecte hilare, o întrebare frecventă fiind: ,,Țigările sunt de post?”, precum și altele cel puțin amuzante de genul ,,Cum îți dai seama când cumperi marijuana?”.
Fiind un popor majoritar creștin , este normal să fim informați întru-totul, așadar căutarile arată o oarecare popularitate a întrebării „morţii se îngroapă cu capul pe vest?”.
Cea mai puțină curiozitate e generată de subiectele ,,auto”, „calculator”, „comisar” şi „loto”, având aproximativ 200.000 de căutări.
Articole asemănătoare
Google promite că va spori transparența reclamelor online pentru a se conforma regulamentului DSA
TikTok afirmă că a șters peste 20 de milioane de conturi fake de la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas
Halucinațiile Sputnik.md: ce scenarii mincinoase revarsă propagandiștii lui Putin! EXCLUSIV
Raport privind presa din România: 2018 a servit drept teren de testare pentru politicile editoriale politizate
Un primar independent, personajul principal al două fake news-uri. Miza ar putea fi una politică