România, văzută ca o companie: 12% din români ar aplica pentru postul de premier
Cum ar arăta România dacă ar fi o companie? Cine ar merita concediat, câți oameni ar fi dispuși să se angajeze în cadrul acestei societăți pe acțiuni și ce ar schimba la ea?
Astfel de întrebări și-a pus și BestJobs, una dintre cele mai importante platforme online de angajare din țara noastră. Peste 1350 de persoane au răspuns la sondajul despre ”România S.A.”, din care 32% angajaţii români şi-ar depune CV-ul și 42% ar lua în considerare această idee, conform Adevarul.
Cei mai mulți ar vrea să ocupe poziția de Director General/CEO (Prim-ministru) (12%). Funcția de Director de Resurse Umane (Ministrul Muncii) ar fi dorită de 11,3%, urmată de orice funcție care nu implică o responsabilitate mare (8,9%). La coada preferințelor se află Preşedinte (Preşedintele României) (5%), PR Manager (Purtător de cuvânt) (4,7%), Assistant Manager (preşedintele Camerei Deputaţilor) (3%) și Corporate Affairs Manager (Ministrul Afacerilor Interne) (2,2%). Cu toate astea, 17% dintre respondenți nu sunt interesaţi de nicio poziţie din cele enumerate.
Sondajul a scos la iveală faptul că unul din trei români s-ar ocupa de condiția școlilor. Pe următorul loc vine modernizarea spitalelor (20,4%) și apoi construirea de autostrăzi (13,8%). Alte probleme de interes sunt și reducerea taxelor pe forţa de muncă, precum și educerea numărului de bugetari la jumătate.
S-a vorbit și despre cine merită să plece din ”Românai S.A”. Pe lista neagră a respondenților se află Assistant Managerul (preşedintele Camerei Deputaţilor) (30,4%), Preşedintele (Preşedintele României) (13,7%) şi Directorul Juridic (Ministrul Justiţiei) – tot 13,7%.
Mai mult de opt din zece români se declară nemulțumiți de situaţia actuală a României. O treime dintre respondenți consideră că o problemă reală este corupția, în timp ce patru din zece observă lipsa unor lideri politici vizionari.
Citiți mai multe AICI
Articole asemănătoare
Google va contribui cu 25 de milioane de dolari la noul fond al UE pentru combaterea fake news
Meta explică cum funcționează algoritmul de pe Facebook și Instagram
A murit Nicolae Ciucă? Da, dar nu premierul desemnat. O știre care spune adevărul, cu iz de clickbait
Elon Musk nu se va mai alătura consiliului de conducere, anunță Twitter
Rețelele de socializare afectează jurnalismul independent din țările non-anglofone