Revocarea șefei DNA împarte opinia publică în două. Cum văd personalitățile decizia lui Iohannis

Ora 10:00. Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale face o declarație de presă, prin care anunță că președintele a hotărât să respecte decizia Curții Constituționale, în ceea ce o privește pe șefa DNA. Imediat, liderii politici și de opinie au început să se pronunțe cu privire la eveniment.

Deputatul PNL Florin Roman a fost primul care să comenteze pe pagina sa de Facebook decizia președintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef a Direcției Naționale Anticorupție, 

Național-liberalul rezonează cu decizia șefului statului, în ciuda vocilor care critică hotărârea, pe care o clasează drept ”un atac la adresa independenței justiției”: ”Președintele Iohannis a ales sa fie responsabil, nu simpatic! Dacă PSD își dorea aruncarea in instabilitate a României, in anul Centenarului Marii Uniri și cu câteva luni înainte de preluarea conducerii Uniunii Europene, Klaus Iohannis s-a gândit la țara! Așa face un om de stat in momente de cumpăna pentru țara!”

O abordare asemănătoare a avut și jurnalistul Lucian Mîndruță, care a expus câteva dintre motivele care crede că l-au făcut pe Iohannis să dea curs deciziei Curții Constituționale a României. În plus, realizatorul TV a subliniat că strada s-a pronunțat cu privire la acest subiect tocmai prin prezența din ce în ce mai redusă la proteste.

Codruta Kovesi revocata. De ce a facut presedintele miscarea asta?Cateva motive pe care le pot intui acum:1….

Gepostet von Lucian Mindruta am Montag, 9. Juli 2018

Jurnalistul Florin Negruție a tratat dur modul în care a fost transmis mesajul, mai repede decât decizia în sine. Editorialistului i se pare că ieșirea purtătorului de cuvânt a fost un gest ”de lașitate”: ”Mare om, mare caracter, mare bărbat de stat să-și trimită purtătoarea de cuvânt să anunțe această decizie crucială pentru România. Un gest de lașitate comis de un om care chiar merită rolul de simplu notar în care l-a distribuit regimul Dragnea în conivență cu amicii din CCR!”

Abordarea Sidoniei Bogdan este ceva mai amplă: aceasta face o comparație cu situația din America atunci când se referă la mutarea luptei anticorupție din parchet, în stradă. Entitatea criticată de jurnalistă este mai repede Partidul Social Democrat decât șeful statului, încercând să explice că acesta era finalul normal într-o luptă în instanță.

Nu i-am ratat nicio declarație lui Iohannis în ultima jumătate de an. A dat numai mesaje corecte. Ce i se poate reproșa…

Gepostet von Sidonia Bogdan am Montag, 9. Juli 2018

Președintele Consiliului Național al ALDE România, Norica Nicolai, a punctat că Iohannis a acționat ca un președinte, chiar dacă mișcarea pe care trebuia să o facă nu-i plăcea personal: ”Este o decizie normală. Dincolo de partizanatele politice şi de interesele electorale, preşedintele a dovedit că ştie să respecte statul de drept, care începe cu respectarea Consituţiei şi a deciziilor Curţii Constituţionale. Bănuiesc că, sentimental, preşedintele nu ar fi vrut să ia această decizie niciodată, date fiind relaţiile cu DNA şi, în special, cu dna Kovesi, dar nu a acţionat dl. Klaus Iohannis, ci preşedintele. Cred că asta l-a determinat să nu anunţe personal această decizie, ci să o facă prin intermediul purtătorului de cuvânt”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *