Presa din Grecia laudă pompierii români care se luptă cu flăcările de pe insula Evia: „Sunt de pe altă planetă”

Eforturile celor peste o sută de pompieri români care se luptă cu flăcările de pe insula Evia nu au trecut neobservate de presa elenă, care laudă intervenția salvatorilor.

Într-un articol publicat la sfârșitul săptămânii trecute, publicația online Fimes.gr susțin că modul de acțiune al pompierilor români îi face pe aceștia să pară că „sunt de pe altă planetă”. „Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare”, se arată în material, conform Ziare.com.

Jurnaliștii greci descriu primele ore de la sosirea salvatorilor pe insula Evia, cuprinsă în aceste zile de incendii de proporții: „La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii. Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor”. 

Pompierii au mai profitat „de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile”, având grijă în același timp să nu ocupe drumurile principale, facilitând astfel circulația.

„Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd”, concluzionează articolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *