Un post major de radio din SUA i-a îndemnat pe jurnaliști să-și tempereze retorica despre „frauda electorală”

Ordinul executiv al companiei precizează că jurnaliștii care nu se supun vor fi demiși imediat.

După luni întregi de discurs muribund în legătură cu presupusa fraudă electorală din SUA, una dintre cele mai mari companii radio a decis o schimbare bruscă de direcție. Cumulus Media, o companie de presă cu înclinații de dreapta, le-a spus jurnaliștilor săi să nu mai sugereze că alegerile au fost fraudate, aflăm de la Washington Post.

Directiva a fost emisă în 6 ianuarie 2021, când Congresul s-a întâlnit pentru a certifica victoria în alegeri a lui Joe Biden și când o mulțime furioasă de susținători ai lui Trump au mărșăluit la Capitoliu, au trecut de poliție și au ocupat clădirea, terorizându-i pe parlamentarii.

Ordinul executiv al companiei precizează că jurnaliștii care nu se supun vor fi demiși imediat.

Noua politică este o schimbare uimitoare a corporației cu privire la genul de discuții provocatoare și chiar inflamatoare, care a condus mult timp modelul de afaceri pentru Cumulus.

De la alegeri, compania a rămas tăcută, în timp ce unele dintre cele mai populare gazde de talk-show-uri ale sale, printre care Mark Levin și Dan Bongino, au amplificat minciunile lui Trump despre faptul că votul a fost „trucat”. De exemplu, cu o zi înainte de marșul de la Capitoliu, Levin a spus că votul din Congres, prin care se certifică victoria lui Biden este un act de „tiranie”.

Cumulus deține 416 posturi de radio în 84 de regiuni din toată țara. Cele mai mari stații ale sale includ: WMAL în Washington, KABC în Los Angeles, WLS în Chicago și KGO în San Francisco.

Foto: Gage Skidmore, Wikimedia, CC BY-SA