Peste 50 de conturi legate de grupări de extremă-dreapta, închise de Twitter

Twitter a închis peste 50 de conturi care ar fi avut legătură cu grupări de extremă-dreapta.

Rețeaua de socializare susține că paginile încălcau politica platformei privind discursul instigator la ură și a extremismului violent. Cu toate că Twitter nu a dat mai multe detalii cu privire la aceste conturi, este de așteptat ca astfel de acțiuni să continue și în perioada următoare, conform The Jerusalem Post.

Acțiunea companiei vine după ce a fost în nenumărate rânduri criticată atât de utilizatori, cât și de organizații non-profit cu privire la lipsa de implicare în combaterea mișcărilor extremiste. Într-un raport al GPAHE publicat marți, se arăta faptul că ultra-naționaliștii își împingeau agenda pe platforme precum Twitter și YouTube.

Proiectul Global împotriva Urii și Antisemitismului susține că Twitter permite grupurilor de extremă-dreapta să își răspândească mesajul, să câștige suport și să recruteze membri prin intermediul platformei, prin evitarea problemei.

”În acest moment, este acceptat faptul că supremația albă este o amenințare la fel de semnificativă pentru generarea de acte teroriste cu victime în masă la nivel internațional ca alte forme de extremism”, se arată în analiza GPAHE.

Mai mult decât atât, organizația susține că ”există un dublu standard atunci când vine vorba despre modul în care platformele online tratează conținutul produs de suprematiștii albi în comparație cu conținutul grupurilor extremiste islamice precum ISIS sau Al-Qaeda”.

Raportul include o listă cu 67 de conturi Twitter legate de mișcarea Identarian, o filozofie de extremă-dreapta influențată de ideologia nazistă, care afirmă ideea că imigranții preiau teritorii care aparțin celor de origine europeană, în mod special albi.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *