
Klaus Iohannis îndeamnă la calm: ”Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică”
Președintele statului îi îndeamnă pe oameni să rămână la calm, în contextul în care, pe teritoriul României, a fost confirmat un singur caz de infectare cu coronavirus.
Într-un comunicat postat pe social media, Klaus Iohannis le transmite oamenilor să ia în considerare sfaturile autorităților, care ”au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative”. Alături de mesajul său, președintele a atașat și o serie de măsuri pe care oricine le poate lua.
Mai mult decât atât, șeful statului susține că ”Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică”. Iohannis îndeamnă populația ”să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”.
Redăm integral postarea președintelui Klaus Iohannis, mai jos:
”Dragi români,
Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale. Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative. Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente. Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”.
Articole asemănătoare
A apărut un nou scam pe Facebook: peste două mii de persoane au căzut victime
Cum a contribuit social media la formarea legiunii străine din Ucraina
Şase posturi de propagandă ale Rusiei ar putea fi închise de Republica Moldova
Scandal mediatic de proporții la Amazon – compania acuzată că vinde informații confidențiale
Europa Liberă a fost etichetată drept extremistă de Belarus. Un jurnalist, arestat de mascați