Pastila de (DEZ)INFORMARE: Trump, pozat în închisoare?

Într-o lume în care dezinformare este la ordinea zilei, Editiadedimineata.ro, împreună cu Mediastandard.ro, lansează un proiect unic pe piața din România, menit să combată cele mai răspândite dezinformări, într-un format nou: Pastila de (DEZ)INFORMARE.

După cum probabil ai văzut deja, punerea sub acuzare a lui Trump este una dintre cele mai importante știri ale acestui an – situație de înțeles, fiind primul președinte al SUA care este adus în fața justiției.

Din acest motiv, evenimentul a primit foartă multă atenție. Iar acolo unde există atenție, exista loc și pentru dezinformare. Lumea a speculat că Donald Trump va trece printr-un proces de identificare ca orice alt inculpat și, ca urmare, au început să apară poze cu fostul președinte american înfățișat în haine de deținut sau în poze de tip mugshot.

În episodul de săptămâna aceasta îți arătam că aceste poze sunt, de fapt, generate de programe de inteligență artificială și vorbim despre anumite detalii care dau de gol falsul – asta pe lângă faptul că Trump e atât de cunoscut încât nu e nevoie de poze de identificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *