Oamenii care fac legea în online: Răzvan Dumitrescu

În epoca tehnologiei și a vitezei, soarta unui articol este mai mereu condiționată de vizibilitatea în online. Site-urile mici se confruntă nu cu lipsa subiectelor, ci a vizitatorilor.

Nu este și cazul acelor website-uri ce au parte de expunere din partea ”greilor” din jurnalism, ori a formatorilor de opinie. Un singur share de la persoana potrivită pe Facebook poate schimba cursul unei publicații, chiar dacă subiectul distribuit nu este perfect în concordanță cu viziunile persoanei publice și, implicit, a urmăritorilor acestuia.

Răzvan Dumitrescu este unul dintre oamenii ce fac ”legea” în online. Pagina sa de Facebook, ”Subiectiv cu Razvan Dumitrescu”, este activă în fiecare zi: la ceva timp, jurnalistul distribuie diferite articole, de la agenții de presă precum Mediafax.ro sau de la publicații mai mici, precum QMagazine.ro sau PSnews.ro. Spre exemplu, la un articol despre răspunsul Olandei privind modificările aduse codului penal, peste 470 de persoane au reacționat, 120 au distribuit și au existat peste 70 de comentarii. Există și postări mai fierbinți: mai multe poze modificate, cu Gabriel Oprea, a strâns peste 840 de likeuri, 208 distribuiri și 64 de comentarii.

Este și normal, în contextul în care 136.647 persoane apreciază pagina realizatorului emisiunii ”Subiectiv”, iar alți 133.410 de oameni sunt abonați la postările sale.

Când vine vorba despre textele ce însoțesc aceste shareuri, Răzvan Dumitrescu păstrează o detașare față de subiect. Comentariile pe care le face pe marginea subiectului nu sunt exagerate și, de multe ori, acestea conțin un umor fin. Pe 2 iunie, omul de presă a distribuit o știre de la PSnews.ro despre o posibilă demitere a lui Ludovic Orban din funcția de președinte al PNL, pe care a comentat-o simplu: ”Vin vremuri grele pentru Sica Mandolina!”

Contul personal nu stă la fel de bine, însă nici acesta nu este de neglijat. O postare despre fostul judecător Toni Greblă de pe 11 mai a strâns 151 de reacții, 19 distribuiri și 53 de comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *