Oamenii care fac legea în online: Mircea Badea

Ce caută consumatorul de online? Opinie, informații și, dacă se poate, umor. Mircea Badea reușește să trateze cele mai sensibile subiecte râzând, cu spiritul unui om care face o glumă nevinovată.

Spre deosebire de celelalte personalități publice influente în spațiul online, realizatorul TV distribuie mai rar articole. Printre cele mai recente regăsim un material de pe blogul fostului său coleg, Victor Ciutacu: ”Cum și-a băgat Iohannis mortul în casă li cine preia ”efectul Kovesi””. Reacțiile curg, adunând, până în prezent, 1.3 mii de likeuri, 184 de comentarii și 100 de distribuiri. Deși cei mai mulți împărtășesc viziunile autorului și pe ale lui Mircea Badea, există și câțiva care apelează la un limbaj tendențios.

Pe pagină mai regăsim un articol marca PSnews.ro, o declarație chiar a jurnalistului, pe tema revocării Laurei Codruța Kovesi. Nici acest share nu rămâne ascuns în contentul divers: 2,2 mii de reacții, 457 de comentarii și 126 de distribuiri, în timp ce ”MAMALIGA A EXPLODAT – De teama suspendarii si a reactiilor internationale, Presedintele Klaus Werner Iohannis a semnat pe 9 iulie 2018 decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA. Vestea revocarii a fost data sec, dupa 32 de zile de intarziere nejustificata, printr-o declaratie de la Cotroceni, fara ca Iohannis sa aiba barbatia sa anunte personal decizia” de Luju.ro a făcut 1,9 mii de reacții, 158 de comentarii și 221 de distribuiri.

Menționăm că pagina a fost apreciată de 314.686 de persoane și urmărită de 306.610 de oameni. Această expunere vine și cu un preț: în numele jurnalistului au fost create mai multe pagini, motiv pentru care Mircea Badea a fost nevoie să adauge ”chiar el”. Ulterior au început să apară și alți utilizatori ce se dădeau drept realizatorul TV, preluând atât numele, cât și poza.

În rest, Badea se limitează la a face comentarii cu umor pe teme de interes, în stilul celor făcute la ”În gura presei”, emisiunea pe care o realizează la postul Antena 3: ”Parvenitului pensat i-a curs rimelul””Veste proasta pentru Elodia: Marius Iacob interimar” sau ”Kovesi pleaca din sufragerie. Procurorasii si hastagistii se tanguie suprem!!!”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *