O nouă dezinformare putinistă marca ro.sputnik.md: de ce și-a amânat Netanyahu vizita în România! EXCLUSIV

Una dintre cele mai toxice platforme așa-zis mediatice păpușate de Kremlin – am numit www.ro.sputnik.md – rostogolește noi dezinformări de cea mai joasă speță, debitând că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, și-ar fi amânat o vizită oficială în România, care ar fi trebuit să aibă loc în luna august, fiindcă… i-ar fi ”teamă” de celebra plângere depusă de președintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Din capul locului, a se remarca imbecilitatea acestui scenariu conspiraționist lipsit de orice noimă, în condițiile în care – o înțelege orice om cu țigla pe casă! – nu poate exista nici cel mai mic motiv pentru ca Benjamin Netanyahu să aibe ”temeri” (fie și doar metaforice) în ceea ce privește o instanță (oricare ar fi aceasta) din România, într-o speță în care se invocă ”înalta trădare” a premierului Viorica Dăncilă.

Fake news-ul ca exercițiu de wishful thinking

În schimb, platforma de dezinformare a Moscovei insistă că, prin amânarea vizitei, Benjamin Netanyahu i-ar plăti o poliță diplomatică președintelui Klaus Iohannis, pentru că… respectă decizia majoritară a statelor UE de a se raporta cu prudență, și numai unitar, la problematica mutării ambasadelor din Israel – mai multe detalii AICI. A se observa că propagandiștii ro.sputnik.md ”uită” cu desăvârșire să-și informeze cititorii că Netanyahu a efectuat și efectuează, de-a lungul acestei veri, mai multe vizite oficiale în state UE ai căror decidenți politici au exprimat o atitudine cel puțin similară cu cea a lui Klaus Iohannis în ceea ce privește acestă problematică importantă de politică externă.

Există o explicație oficială

Pentru o corectă informare, precizăm că ambasadorul Israelului în România – l-am numit pe E.S. Tamar Samash – a anunțat oficial, la începutul săptămânii, că premierul Netanyahu își va reprograma vizita în țara noastră, această modificare de program fiind cauzată de ”alte angajamente”. Ambasadorul a invocat chiar o intensificare a relațiilor dintre cele două state.

Premierul Benjamin Netanyahu a decis să efectueze o vizită oficială în România, dar evenimentul va fi reprogramat. Într-adevăr, era planificată o întâlnire G2G pentru luna august, dar premierul Netanyahu a fost nevoit să amâne sosirea în Romania din cauza altor angajamente. Guvernul României a fost informat deja cu privire la acest lucru. Prim-ministrul Netanyahu și-a exprimat dorința de veni în România alături de o delegație importantă oficială care va intensifica relațiile dintre cele doua state”, a declarat E.S. Tamar Samash, citat de Mediafax.

Profilul unei goarne putiniste

Facem precizarea că numeroase dezinformări propagandistice sunt semnate de controversatul Dragoș Dumitriu – fost deputat PRM și colaborator fervent al OTV. În anii ’90, acesta a fost angajat al imundei publicații ”Atac la persoană”. Pentru a vă da seama cu cine avem de-a face, Mediastandard.ro vă oferă un pasaj sugestiv dintr-un ”editorial” iscălit de Dragoș Dumitriu, mare iubitor de Putin, Dughin și Eurasia:Mărturisesc că, de multe ori, ma gândesc cum ar fi România cu un președinte de talia lui Vladimir Putin, un premier ca periculosul Viktor Orban, un diplomat ca Serghei Lavrov? Conducatori care să inspire încredere și să dea putere…”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *