O altă informație clasificată a serviciilor secrete americane a fost dezvăluită pe Discord

Cazul lui Jack Taxeira, un tânăr în vârstă de 22 de ani, membru al Gărzii Naționale Aeriene, care a partajat documente extrem de secrete ale Pentagonului pe Discord pentru a-și impresiona grupul, a devenit o știre internațională. Cu toate acestea, SUA tocmai a dezvăluit un alt caz care implică documente clasificate puse pe Discord.

Un document recent desecretizat de FBI dezvăluie că, cu câteva luni înainte de cazul lui Taxeira, fostul aviator Jason Gray a partajat informații clasificate ale SUA cu membrii unei mișcări de extremă dreapta, numită Boogaloo, pe platforma Discord. Cel mai probabil, el a obținut acces la informațiile Agenției Naționale de Securitate (NSA) în timp ce era staționat în Alaska, conform Axios.

Dar există mai mult în această poveste – potrivit declarației sub jurământ, Gray era „supărat și nemulțumit” de mutarea sa la această bază, fapt ce ar putea servi drept motiv pentru acțiunile sale.

Anchetatorii spun că fostul aviator a recunoscut că a creat o pagină de Facebook pentru susținătorii mișcării Boogaloo, numită „CNN Journalist Support Group”.

Boogaloo este o „mișcare antiguvernamentală/anti-autoritate slab organizată” ai cărei adepți susțin că „plănuiesc sau caută să incite un al doilea război civil american sau o a doua revoluție americană pe care o numesc «Boogaloo»”.

Se crede că imaginea pe care a partajat-o pe Discord a fost văzută doar de șapte persoane, pe care anchetatorii nu le-au putut identifica pe deplin la momentul întocmirii raportului. Gray nu s-a confruntat cu nicio acuzație în legătură cu scurgerea de documente clasificate, dar accesul său a fost restricționat la informațiile Departamentului Apărării și ale NSA.

La fel de îngrijorător este, însă, și faptul că pe dispozitivele sale personale au fost găsite sute de imagini cu abuzuri sexuale asupra copiilor. Ulterior, Grey a pledat vinovat pentru aceste acuzații, a fost condamnat la 60 de luni de închisoare și, din noiembrie anul trecut, se află sub control judiciar pentru 25 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *