Numirea unui nou șef al TVR blochează televiziunea de stat. Personalul și-ar putea primi salariul cu întârziere

Personalul TVR și-ar putea primi salariul cu întârziere, în lipsa unui președinte-director general. Mandatul interimar al Ramonei Săseanu s-a terminat în urmă cu câteva zile, iar televiziunea publică încă nu are un nou șef – ceea ce duce la blocarea plăților.

Într-un punct de vedere remis Paginademedia.ro, TVR a afirmat că se află „în imposibilitatea efectuării oricăror plăţi, indiferent de natura acestora”, înturcât „SRTv nu are un ordonator principal de credite numit”. 

Data la care Societatea Română de Televiziune ar urma să aibă un nou PDG este 16 noiembrie. Din acest motiv, „plata drepturilor salariale ar putea fi efectuată cu o întârziere de circa 5 zile lucrătoare”. 

Mai mult, problema ar fi că legislația nu prevede o astfel de situație. Cu alte cuvinte, în lipsa desemnării unui nou Consiliu de Administrație și șef al instituției, salariile nu pot fi plătite. Parlamentul a fost și el informat despre situație, conform direcțiunii SRTv.

În tot acest timp, procedura de numire a fost declanșată. Până pe 12 noiembrie, Societatea Română de Televiziune trebuie să vină cu propuneri de nume pentru componența CA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *