Nu știi să scrii? Te ajută Google!

Motorul de căutare Google vine în ajutorul persoanelor care nu sunt tocmai prietene cu gramatica limbii în care scriu. Astfel, gigantul tehnologic intenționează să adauge o opțiune de verificare a corectitudinii gramaticale în Google Docs, capabilă să detecteze și greșeli mai complexe.

Google Docs va beneficia astfel de aceeași tehnologie cu inteligență artificială care se află în spatele Google Translate. Opțiunea nouă a fost anunțată la conferința Google Cloud Next, informează playtech.ro

„Inteligența noastră artificială poate prinde diferite tipuri de corecturi, de la reguli gramaticale simple, de tipul cum să folosești articolele într-o propoziție […], până la concepte gramaticale mai complicate, de tipul cum să folosești corect propozițiile subordonate”, se arată într-o postare pe blogul Google, acesta subliniind că dorește să incorporeze acest serviciu la scară largă pe viitor.

Compania va mai lansa și serviciul Smart Compose, care prezice textul unui mail pe măsură ce compui un mesaj. „Pe lângă completarea automată a unor fraze comune, Smart Compose poate insera informații personalizate, precum adresa de la biroul sau casa ta, astfel încât nu vei mai fii nevoit să petreci timp cu sarcini repetitive”, a transmis compania.