Noua reglementare a Twitter este folosită de grupările de extremă dreapta pentru a ataca jurnaliști

Zilele trecute, Twitter anunța că distribuirea de imagini sau videoclipuri cu persoane private care nu și-au dat acordul de a apărea în ele va fi interzisă și sancționată.

De atunci, extremiștii de dreapta s-au folosit de noua reglementare a Twitter pentru a raporta conturile unor jurnaliști și activiști. Persoanele care distribuiau imagini de la proteste anti-mască sau imagini din data de 6 ianuarie când Capitoliul american a fost asaltat, au fost țintele principale ale ultra-conservatorilor. În urma unor acțiuni coordonate, conturile acestor jurnaliști care documentează evenimentele extremei dreapta au fost suspendate.

Când a făcut anunțul pentru această noua regulă, compania afirmase că sancțiunile nu se aplică pozelor sau clipurilor ce pot fi găsite în afara Twitter. Imaginile pe care jurnaliștii și activiștii le distribuiau pot fi accesate în-afara spațiului de pe Twitter, cu toate astea, conturile lor au fost suspendate în urma raportărilor abuzive.

Problema a devenit atât de răspândită încât fostul raportor special pentru libertatea de expirmare al ONU, David Kaye, a spus că Twitter a făcut o greșeală și că ar trebui să revină la vechile reguli pentru a evita abuzurile de acum.

Am corectat aceste erori și suntem în curs de revizuire internă pentru a ne asigura că această regulă este folosită așa cum a fost concepută – pentru a limita utilizarea abuzivă a mass-media pentru a hărțui sau intimida persoane private„, a anunțat Twitter citat de CNN.

Experții atenționeză că acest abuz al normelor reprezintă un atac asupra presei și libertății acesteia și crează o gaură în memoria colectivă cu privire la acțiunile extremiștilor de dreapta de-a lungul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *