Nou scandal marca Facebook: platforma de socializare, raiul pirateriei online de filme

Facebook este atras într-un nou scandal, după ce un raport publicat recent arată că există foarte multe grupuri de pe platforma de socializare în cadrul cărora utilizatorii propagă conținut video piratat.

Numărul de membrii ai acestor grupuri – denumite generalist, de genul ”Free full movies 2018” – este destul de mare. Spre exemplu, unul are 147 de mii de utilizatori, iar altul, numit ”Watch Free Full Movies HD”, peste 47 de mii.

Deși contentul postat pe aceste grupuri este destul de evident, Facebook nu are niciun filtru prin care să oprească propagarea ilegală a peliculeloe care abia au fost în cinematografe. În plus, compania lui Mark Zuckerberg se absolvă de orice vină, afirmând că  filmele piratate nu reprezintă responsabilitatea lor, decât dacă sunt sesizați pe marginea subiectului de către deținătorii drepturilor de autor, conform Playtech.ro.

Amintim că Facebook a făcut în 2017 primii pași pentru a opri distribuirea ilegală de videouri și alte tipuri de content asupra cărora utilizatorul nu avea drepturi, însă pare că eforturile de a stopa acest fenomen au încetat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *