Noile imagini cu insurecția de la Capitoliu au declanșat un alt val de teorii ale conspirației

Insurecția de la Capitoliu ar putea să nu fie o revoltă până la urmă, dacă partea republicană a Congresului va reuși în planul său de a schimba povestea despre 6 ianuarie. Pentru a face acest lucru, un val de teorii ale conspirației a apărut după ce Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților, a permis publicarea a 44.000 de ore de înregistrări de securitate din acea zi.

Chiar și comisia de 6 ianuarie a Camerei, acum dispărută, este acuzată că a exploatat insurecția în scopuri politice. Fostul președinte Donald Trump și aliații săi, printre care se numără membri ai Congresului, cer „anchetarea anchetatorilor”, deoarece unele înregistrări îi arată pe susținătorii lui Trump trecând pașnic pe lângă polițiștii Capitoliului, conform Axios.

Senatorul republican Mike Lee a promovat pe X o teorie a conspirației nefondată care sugerează că unul dintre participanții la 6 ianuarie era un agent federal sub acoperire surprins de camerele de luat vederi arătând o insignă.

(Insigna era de fapt un vape, iar participantul a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru că a ascuns o fotografie din biroul fostei președinte al Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi).

Chiar și Donald Trump au ieșit în față pentru a susține aceste teorii ale conspirației. Într-o postare pe platforma sa de socializare, fostul președinte american a spus „Felicitări președintelui Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, pentru că a avut curajul și tăria de a face publice toate înregistrările J8, care vor dezvălui în mod explicit ce s-a întâmplat cu adevărat pe 8 ianuarie!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *