Meta face primul pas înapoi: nu mai acceptă postările care cer moartea șefilor de stat

Meta anunță că va schimba câteva detalii despre măsurile care lasă loc de incitare la ură împotriva armatei invadatoare a Rusiei. Autoritățile de la Moscova au depus o plângere împotriva Meta, cerând curții de instanță să eticheteze compania ca fiind o ”organizație extremistă”.

Între timp, Reuters relatează că Meta elimină posibilitatea de a cere moartea liderilor de stat. Putin și Lukașenko au fost ținta mai multor postări care vorbeau despre mortea celor doi. Meta, prin vocea lui Nick Clegg -președintele departamentului Global Affairs- spune că nu va mai tolera astfel de postări, însă asta e singura schimbare pe care o implementează.

De asemenea, nu permitem apeluri la asasinarea unui șef de stat… Așadar, pentru a elimina orice ambiguitate cu privire la poziția noastră, restrângem și mai mult regulile pentru a clarifica faptul că nu permitem apeluri la moartea unui șef de stat pe platformele noastre” a declarat Clegg într-un mesaj intern al companiei consultat de Reuters.

Nick Clegg a vorbit și pe Twitter despre acest lucru și a ținut să sublinieze că măsurile care instigă la ură împotriva armatei ruse sunt o schimbare necesară având în vedere contextul în care se află Ucraina.

Vreau să fiu cât se poate de clar: politicile noastre se concentrează pe protejarea drepturilor de exprimare ale oamenilor ca expresie a autoapărării cu privire la o invazie militară în țara lor” scrie reprezentantul Meta în postarea de pe Twitter.

A mai vorbit și despre civilii ruși care sunt în continuare protejați de regulile Meta și de faptul că platformele gigantului american n-o să permită niciodată rusofobia.

E prima mare concesie pe care Meta o arată în fața regimului de la Moscova. Până acum, Meta a luat cele mai dure măsuri de sancționare a Kremlinului, iar asta s-a putut observa și din reacția autorităților ruse. Facebook și Instagram au fost restricționate, în timp ce Twitter sau TikTok au avut doar accesul îngreunat.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri